Vulvo-vaginita

/ / Modificat: 2007-01-07
Vulvo-vaginita
Intrebare:

- Am mari dureri locale de cate ori am relatii sexuale si o scurgere abundenta si urat mirositoare. Mentionez ca mi-am inceput viata sexuala de aproape 8 ani si am un copil. Va multumesc!

Raspuns:




 

Durerea care apare in timpul contactelor sexuale (dispareunia) poate avea multe cauze, insa, din descrierea facuta de dumneavoastra reiese si coexistenta unei vulvo-vaginite.

Prezenta unei infectii la nivelul organelor genitale (respectiv vulvo-vaginita) modifica starea tesuturilor genitale, atat prin raspunsul inflamator declansat de infectie cat si prin agresiunea exercitata de germeni.

Datorita acestor modificari aparute la nivelul mucoasei vaginale si nu numai se poate sa apara si dispareunia, situatie in care acuzele dispar odata cu vindecarea infectiei. Daca durerile nu dispar odata cu vindecarea vulvo-vaginitei, exista alte cateva situatii care includ aceasta acuza ca si simptom: - poate fi o simpla nepotrivire intre dumneavoastra si partener din punct de vedere anatomic, sau tehnici si pozitii din timpul contactului sexual care pot produce durere, lipsa preludiului sau stimulare sexuala insuficienta in momentul penetrarii; pot fi cauze care nu tin neaparat de organele genitale ci de organele vecine (de ex. vezica urinara, rect).

Asadar va recomand sa va prezentati la un cabinet ginecologic, pentru a investiga cauza aparitiei acestor dureri. Un consult ginecologic urmat de o serie de analize printre care si examen al secretiei vaginale si o ecografie, ar putea elucida cauza si contribuii la stabilirea unei conduite terapeutice eficiente.

dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre