Varice intravaginale

/ / Modificat: 2007-01-13
Varice intravaginale
Intrebare:

- Am nascut acum 11 luni, iar in timpul nasterii dna doctor a observat numeroase varice intravaginale pe care, din cate am inteles atunci, le-a "cust" asa incat sa nu se rupa. Va rog sa-mi spuneti daca la o eventuala sarcina viitoare pot aparea probleme legate de aceste varice, care nu stiu daca au disparut. Mentionez ca am avut si varice vulvare care dupa nastere s-au retras.

Raspuns:




 

Nu este neaparat necesar ca aceste probleme sa reapara, insa acest lucru depinde de multe elemente.

In mod normal, pe perioada sarcinii apare o crestere a fluxului sanguin in general, cu cresterea presiunii de intoarcere venoasa in mod special, lucru accentuat si de prezenta sarcinii si compresiunea acesteia pe sistemul venos.

Aceste elemente si multe altele legate de particularitatea organismului dumneavoastra, de afectiuni asociate sau de istoricul de boala pot contribui la aparitia unor varicozitati la nivelul vascularizatiei venoase a mucoasei vaginale.

Aplicarea unor fire in scop profilactic la nivelul acestor dilatatii venoase, pentru a preveni o eventuala sangerare nu prezinta o garantie profilactica si pentru o noua sarcina, pentru ca, desi este mult mai probabil ca odata ce au aparut la prima sarcina sa reapara si la o a doua sarcina, este putin probabil sa aiba aceeasi localizare.

O monitorizare atenta a sarcinii si a perioadei de lauzie poate identifica din timp acest tip de probleme, putandu-se institui conduite terapeutice adecvate in functie de fiecare modificare in parte.

Multa sanatate!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre