Sinechia uterina

/ / Modificat: 2007-05-03
Sinechia uterina
Intrebare:

- Am facut o histeroscopie de curand in urma careia mi s-a descoperit o sinechie partiala la nivelul 01 al colului ce a fost sectionata si o endometrita incipienta.Mi s-a dat tratament timp de 6 luni dupa cum urmeaza: incepand cu prima zi a CM timp de 10 zile pe luna 2 tablete de metronidazol/zi si 2 de prednison/zi. Am gastrita cronica si din cate stiu prednisonul nu e recomandat. De asemenea, am ramas in urma interventiei cu o scurgere maronie vascoasa. Este normal? Ce parere aveti de tratament? Nu exista un altul mai putin daunator pentru organism?

Raspuns:




 

Sinechia uterina reprezinta o alipire a peretilor uterini ca rezultat al raspunsului inflamator post agresiune, agresiune reprezentata cel mai frecvent de un chiuretaj.

Indiferent de metoda aleasa pentru desfacerea acestei sinechi, trebuiesc luate masuri pentru a prevenii realipirea peretilor uterini, ca urmare tot a raspunsului inflamator declansat de inlaturarea sinechiei; de aceea vi s-a recomandat administrarea de medicatie antiinflamatoare.

Administrarea metronidazol-ului are rolul de a neutraliza endometrita incipienta, endometrita care ar putea constitui o cauza a scurgerii despre care vorbeati.

Faptul ca aceasta scurgere nu ati observat-o pana acum se poate datora existentei sinechiei, care constituia o piedica in calea eliminarii continutului uterin, inclusiv a sangelui menstrual.

In masura in care ati prezentat medicului curant afectiunile asociate, ramane ca in cazul in care apar manifestari neplacute in urma administrari medicatiei prescrise sa se ia in calcul oportunitatea schimbarii conduitei terapeutice.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie - Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre