Pastrati-va pielea elastica

/ / Modificat: 2006-02-01
Pastrati-va pielea elastica





 

La ce bun sa slabiti 25 kg daca pielea va arata mai batrana cu zece ani si o sa va transformati intr-o bucata de gelatina?! N-ar fi mai bine sa ramaneti robust si grasun decat cu o mina cadaverica si o piele de octogenar?

In cele mai multe dintre cazuri este totusi posibil sa slabiti fara ca pielea sa si piarda elasticitatea si frumusetea. Este de ajuns sa stiti ca pielea si muschii sunt organe vii, ce evolueaza constant, pentru ca sunt in stare de regenerare perpetua, adica se refac fara incetare cu ajutorul proteinelor, indispensabile integritatii si sanatatii lor. De aceea, daca pierdem kilograme, exista conditii esentiale pentru conservarea tesuturilor.

Una dintre aceste conditii – si nu cea mai putin importanta – este sa mancati in mod regulat, de cel putin trei ori pe zi, proteine animale ce se gasesc in carne, peste, oua, branza, lapte. Pentru a pastra pielea tanara si sanatoasa, zilnic sunt necesare 100 g proteine animale si vegetale. In cantitati mai mici veti favoriza degradarea prematura.

Deci, pentru a va simti bine in pielea dumneavoastra este fundamental sa consumati cat mai multe proteine.

Continutul acestor pagini poate fi preluat doar cu acordul scris al "www.copilul.ro"

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre