Ce spun picioarele tale despre starea de sanatate

/ / Modificat: 2017-05-16
Ce spun picioarele tale despre starea de sanatate

Organismul tau foloseste mai multe cai de a-ti transmite daca functioneaza sau nu in parametri normali. In timp ce stranutul sau tusea te anunta ca guturaiul de toamna nu te ocoleste nici anul acesta, membrele inferioare pot semnala alte afectiuni mai dificil de sesizat. Iata ce spun picioarele tale despre starea de sanatate.

Picioarele reci

Daca iti simti mereu degetele picioarelor reci, unul dintre motive ar putea fi circulatia sanguina necorespunzatoare, cauzata de fumat, hipertensiune arteriala sau afectiuni cardiace. Leziunile nervilor rezultate in urma diabetului netratat, hipotiroidismul si anemia sunt alte boli ascunse in spatele senzatiei de rece din zona picioarelor.

Durerea de picioare

Cu toate ca durerea de picioare este de regula pusa pe seama pantofilor inconfortabili, ea poate fi cauzata de fracturi insesizabile la nivelul oaselor mici. Acest lucru se intampla de obicei daca depui un efort fizic intens sau ai oasele slabite de osteoporoza.

Degete rosii, albe si albastre

O afectiune numita "boala Raynaud" iti poate transforma culoarea degetelor in alb, albastru si rosu, ca apoi sa revina la nuanta naturala a pielii. Acest lucru se petrece atunci cand arterele isi schimba brusc culoarea si prezinta spasme sub actiunea schimbarilor de temperatura.

Durerea de calcai

Cea mai comuna cauza a durerii de calcai este inflamatia fasceitei plantare, banda de tesut ce uneste calcaiul cu degetele si formeaza arcul piciorului. Artrita, tendinita (inflamatia unui tendon), exercitiul fizic excesiv si masura nepotrivita a pantofilor mai pot determina durerea de calcai. Alte surse posibile sunt infectiile la nivelul oaselor, o tumora sau o fractura ascunsa.

Degetele curbate

Atunci cand degetele si unghiile de la picioare isi schimba forma si devin curbate, ar putea fi semnul unor afectiuni pulmonare, cardiace, hepatice sau digestive. In unele cazuri, forma curbata a degetelor de la picioare nu este decat o trasatura mostenita genetic.

Picioarele umflate

De cele mai multe ori, memebrele inferioare se umfla atunci cand stai foarte mult in picioare, calatoresti cu avionul ore in sir sau esti insarcinata. Pe de alta parte, simptomul poate fi legat de boli serioase circulatorii, ale sistemului limfatic sau cel renal.

Picioarele in flacari

Senzatia de arsura in zona picioarelor este specifica suferinzilor de diabet, insa ea mai poate indica o deficienta in vitamina B, boala cronica renala, circulatie periferica proasta sau hipotiroidism.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate picioare

Articole recomandate

Citeste si despre