10 tipuri de dans care iti tonifiaza trupul

/ / Modificat: 2011-10-21
10 tipuri de dans care iti tonifiaza trupul

Stiai ca poti arde pana la 1000 de calorii intr-o ora distrandu-te copios? Nu trebuie decat sa-ti unduiesti corpul in ritmul antrenant al muzicii. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa te lasi purtata de val si sa profiti de beneficiile dansului fara sa simti ca depui un efort chinuitor. Iata 10 tipuri de dans care iti tonifiaza trupul.

Dansul din buric

Miscarile lascive ale soldurilor, abdomenului, bustului si ale mainilor sunt un antrenament suprinzator de eficient, care nu iti extenueaza organismul. Dansul din buric este recomandat persoanelor de toate varstele si nu predispune accidentari.

Burlesque

Un fel de striptease elegant, dansul numit "burlesque" se efectueaza pe tocuri de inaltime medie, lucrandu-ti picioarele intr-un mod desavarsit. Fesele, spatele si abdomenul se bucura si ele de o sesiune de tonifiere intensa.

Baletul

Miscarile gratioase si sustinute specifice baletului iti vor sculpta musculatura in mod miraculos si vei avea numai de castigat la capitolul "rezistenta fizica".

Zumba

Zumba, un dans de inspiratie latina care combina antrenamentul aerobic si sincronizarea unei coregrafii profesioniste, este o alta modalitate de a arata minunat cu ajutorul artei.


Foto: ivstatic.com

Bhangra

Bhangra, un dans de origine indiana, adaptat de o serie de instructori de fitness antrenamentelor speciale, te ajuta sa-ti tonifiezi musculatura prin imbunatatirea echilibrului.

Salsa

Un dans extrem de captivant si energic este senzualul salsa, al carui ritm ametitor te va cuprinde fara sa-ti dai seama cat de tare iti lucreaza muschii in timp ce te distrezi.

Dansul african

Dansul african implica multe intinderi (stretching), tonifiaza musculatura si inlocuieste clasicul cardio. Miscarile cuprind sarituri, exercitii ale picioarelor si unduirea soldurilor.

Dansul de societate

Foarte potrivit incepatorilor si celor care si-au iesit din forma, dansul de societate lucreaza echilibrul corporal si este un antrenament cardio eficient.

Hip-hop

Firile foarte sportive care vor sa-si recapete forma de odinioara pot incerca miscarile complexe ale hip-hop-ului. Intinderea si relaxarea umerilor si gatului, indoirea genunchilor si alte miscari acrobatice vor face minuni.

Dansul irlandez

Iti vei misca picioarele frenetic in ritmul sunetelor emise de tocul metalic al pantofilor special conceputi pentru dansul irlandez. Miscarile apasate si alerte sunt un mod minunat de a arde grasimi si de a ajuta inima sa functioneze perfect.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre