10 lucruri pe care femeile trebuie sa le faca pentru a preveni cancerul la san

Riscul cancerului de san creste odata cu varsta, iar la femeile purtatoare ale genei BRCA1, cum este cazul faimoasei Angelina Jolie, acesta este si mai mare. Desi acesti factori nu ii poti controla, exista o serie de masuri care iti sunt la indemana, ajutandu-te sa scazi riscul aparitiei acestei cumplite boli.


cancer-san

Iata 10 lucruri pe care orice femeie trebuie sa le faca pentru a preveni cancerul mamar.

Controleaza-ti sanii

Palparea sanilor este o prima modalitate prin care poti descoperi la timp cancerul. Acest lucru ar trebui facut lunar, incepand de la varsta de 20 de ani. Cauta sa vezi daca ai noduli, iar daca simti ca ceva este in neregula, contacteaza imediat un medic specializat.

Verifica istoricul medical a familiei tale

Acest pas este unul important in prevenirea cancerului mamar, deoarece te pune in garda pentru posibile probleme. Este important sa afli daca rudele tale au dezvoltat vreun anumit tip de cancer sau daca mama ta este purtatoare a genei BRCA1, pentru ca astfel creste considerabil riscul.

Citeste continuarea pe ele.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cancer san

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul