SFATUL unui preot: Sa nu va blestemati niciodata copiii!

/ / Modificat: 2019-10-04
SFATUL unui preot: Sa nu va blestemati niciodata copiii!

Modul in care le vorbim copiilor le arata cum vrem ca ei sa ne vorbeasca la randul lor. De aceea, este foarte important cum te adresezi celor mici. Parintii trebuie sa-i iubeasca, sa-i protejeze si sa-i binecuvanteze, dar nu sa-i belsteme. Asta ne invata parintele Porfirie.

„Parintii trebuie sa-i binecuvanteze, nu sa-i blesteme sau sa-i certe, caci fiecare om care binecuvanteaza raspandeste binele, iar fiecare om ce blestema raspandeste raul," spune parintele Porfirie.

Acesta a dat si un exemplu pe care il cunostea din viata reala:

„Odata, copilul unei mame s-a dus la joaca, desi mama il rugase sa duca magarul la camp. Cand s-a intors copilul acasa, mama, toata numai nervi, l-a blestemat in toate felurile grosolane care le ies din gura oamenilor nesabuiti si fara legatura cu Biserica. Atunci, copilul a luat magarul si a plecat. Pe drum, a cazut de pe magar, s-a lovit rau cu capul de o piatra si a murit. Niste trecatori l-au gasit si l-au dus acasa. Cand l-a vazut mama lui, isi smulgea parul din cap, dar degeaba, raul fusese deja facut. De aceea, este bine sa binecuvantam mereu, caci binecuvantarea atrage binele, iar blestemul atrage raul, nenorocirea, nefericirea.”

(Parintele Porfirie, Antologie de sfaturi si indrumari, Editura Bunavestire, Bacau, p. 307)

Sursa: doxologia.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre