Ce va deveni copilul tau? Ce vrei tu sau ce vrea el?

/ / Modificat: 2013-10-02
Ce va deveni copilul tau? Ce vrei tu sau ce vrea el?

copil_magisterStiinte exacte, arta, tehnica, implicare sociala, sport, comunicare – care este cea mai buna decizie? Daca iti spune ca maine vrea sa salveze omenirea, zambesti induiosata si ii promiti ca il vei ajuta, dar cand afli ca atunci cand va fi mare isi doreste sa se faca medic veterinar si sa salveze animalele, strambi din nas, considerand ca arhitectura o sa il ajute mai mult in viata

Cati dintre noi nu ne-am ales meseria pe care parintii nostri si-au dorit-o pentru noi? Ai observat deja ca, inca de la varste fragede, copilul tau are anumite preferinte, ii place asta, dar nu prea il trage inima sa faca cealalta. Este normal. Nici nu trebuie sa il obligi sa faca ceva ce nu ii place, nici acum cand e mic si nici atunci cand ajunge la varsta studentiei.

Alegerea facultatii si a meseriei trebuie sa vina din interiorul lui, tot ce poti face tu pentru copilul tau este sa ii oferi posibilitatea de a descoperi ce ii place si de a-i asigura conditiile pentru ca sufletul lui sa infloreasca. Pentru asta iti va fi recunoscator atunci cand va creste, atunci cand fiecare zi de munca va fi o provocare si inca un pas catre succes. Stii si tu ca atunci cand iubesti ceea ce faci si faci ceea ce iubesti, este imposibil sa dai gres.

Nu toti putem opera pe creier sau construi navete spatiale si nici copiii nostri nu pot face orice ne dorim noi pentru ei. E rostul nostru, al parintilor, sa-i indrumam pasii intr-o directie sau alta, sa le oferim sansa de a descoperi ce li se potriveste. Fiecare copil are un talent, are abilitati! Ajuta-l sa le transforme in meseria lui si traieste bucuria de a-l vedea fericit.

E greu sa fii parinte, dar e atat de frumos! Pentru ca tu poti sa ii oferi copilului tau PERSPECTIVE, sa il inveti sa exploreze, sa il ajuti sa incerce lucruri noi sa ii oferi sansa de a-si descoperi talentele si a-si cultiva pasiunile. Pasiunea copilului tau va fi cheia viitorului sau succes. Ai incredere ca alegerile venite din suflet sunt cele mai potrivite in orice tip de activitate. Gandeste-te ca job-uri poate avea cat de multe, cat de diferite, dar meseria trebuie sa fie aceea pe care o iubeste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Economii bani parinti Economii

Articole recomandate

Citeste si despre