5 beneficii ale pepenelui galben

/ / Modificat: 2017-08-17
5 beneficii ale pepenelui galben

Pepenele galben contine cantitati importante de vitamina A si C, este o sursa importanta de potasiu si alte minerale esentiale. Pepenele galben este preferat pentru gustul bun si racoritor si poate fi consumat in diverse salate, deserturi si aperitive.

Este bogat in acid folic

Pepenele galben este o sursa importanta de acid folic, o vitamina din complexul B, solubila in apa si extrem de benefica pentru organism. Acidul folic este extrem de important pentru sanatatea si mentinerea celulelor organismului. Ajuta si la prevenirea anemiei.

Deficienta de acid folic duce la numeroase probleme de crestere si dezvoltare a fatului si este un risc major pentru defectele congenitale si de dezvoltare neuronala a nou-nascutilor. Femeile insarcinate, cele care vor sa devina mamici sau care alapteaza trebuie sa ia suplimente de acid folic si sa consume alimente care contin acest nutrient.

De asemenea, pepenele este de mare ajutor si pentru prevenirea retentiei de apa in randul femeilor insarcinate. Ajuta la eliminarea excesului de sodiu din organism.

Amelioreaza problemele menstruale

Pepenele galben contine vitamina C care este foarte eficienta in reglarea ciclului menstrual si in ameliorarea crampelor menstruale. Consumul regulat de pepene galben reduce aceste probleme.

Reprezinta o sursa importanta de caroten

Pepenele galben contine cantitati importante de caroten, un antioxidant foarte puternic. Consumul regulat de caroten reduce riscul de afectiuni cardiovasculare si anumite tipuri de cancer. Luteina si zeaxantina, alte forme de caroten, sunt necesare pentru functionarea corecta a ochilor si ajuta la imbunatatirea vederii. Deficienta de luteina si zeaxantina maresc riscul de degenerare maculara, principala cauza de pierdere a vederii.

Este bogat in vitamina C

Pepenele galben este o sursa importanta de vitamina C, o vitamina esentiala, solubila in apa care joaca un rol extrem de important in cresterea si vindecarea tesuturilor organismului. Ajuta la productia de colagen, o proteina importanta pentru piele, ligamente si vasele de sange. Vitamina C este si un antioxidant puternic, care blocheaza actiunea radicalilor liberi si previne imbatranirea prematura.

Contine potasiu, benefic pentru metabolism

Pepenele galben este bogat si in potasiu, un mineral important necesar pentru aproape toate procesele metabolice ale organismului. Potasiul este un electrolit, un mineral care conduce electricitatea prin corp, alaturi de sodiu, calciu si magneziu. Potasiul joaca un rol important in functionarea corecta a muschilor si inimii. Este esential si pentru functionarea tractului gastrointestinal.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pepene galben Vitamine Minerale Antioxidanti Fertilitate Acid folic

Articole recomandate

Citeste si despre