Mireasa gravida. Trucuri de moda si frumusete

/ / Modificat: 2013-04-17
Mireasa gravida. Trucuri de moda si frumusete

Si miresele gravide pot fi frumoase, in pas cu moda si stralucitoare la nunta lor!

Cand esti insarcinata lumea nu mai conteneste in a-ti spune cat de bine arati cu burtica. Totusi, nu poti sa nu te gandesti ca la propria nunta vei arata ca un balon in rochia de mireasa sau ca nu vei reusi sa te bucuri la intensitate maxima de petrecere din cauza oboselii si starilor de rau. Cine spune asta? Dimpotriva, poti profita de unele efecte ale sarcinii, precum sanii mai mari sau alte atuuri pe care sarcina ti le ofera!

Rochia – marea provocare a mireselor gravide!


Pentru ca rochia de mireasa pare sa fie atractia intregii nunti, tu nu mai contenesti sa te gandesti care e cea mai buna alegere pentru conditia ta! Afla ca termenul sexy in rochie de mireasa se potriveste si viitoarelor mamici! Modelul rochiei depinde de cat de evoluata este sarcina in momentul nuntii!

  • daca esti in primul trimestru de sarcina poti opta pentru orice model de rochie, burtica nefiind un impediment in aceasta etapa; evita insa sa strangi prea tare rochia in jurul taliei;
  • daca esti in al doilea trimestru poti merge pe linia clasica a rochiilor de mireasa, fara prea multe modificari - decat aceea ca va trebui sa o iei cu un numar sau doua mai mari decat de obicei, pentru ca si sanii si talia vor lua proportii si vei fi atenta sa nu fie foarte stransa pe burtica;
  • daca esti in al treilea trimestru, lucrurile par sa fie complicate, dar nu foarte tare: nu uita ca rochia de mireasa tip "baby-doll" este inca in tendinte, precum si cea de tip "printesa", ambele fiind stranse sub piept si ascunzand burtica generoasa si picioarele umflate. Daca in partea de jos nu ai prea multe optiuni, decat sa fie larga, atunci pune accent pe decolteu si acorda-i atentia necesara astfel incat sa fie asul din maneca, mai ales ca in timpul sarcinii femeile au cei mai frumosi sani;
  • daca esti o mireasa neconventionala si care se mandreste cu burtica ei, o alegere indrazneata si chiar gingasa ar fi un model de rochie care sa cada pe silueta, punandu-ti in valoare burtica. Femeile insarcinate mirese sunt foarte frumoase!


Pantofii – pentru confort maxim!


Evident ca nu poti opta pentru adidasi in aceasta zi, nu-i asa? Desi nici balerinii nu sunt recomandati in sarcina, vestea buna este ca pantofii cu toc mic (3 cm) si gros, cu botul rotund, sunt inofensivi in aceasta perioada. Alege-i un pic mai larguti, pentru ca ti se vor umfla cu siguranta picioarele in ei si ia-ti si a doua pereche, pentru orice evntualitate!

Poti gasi o multime de pantofi eleganti si rafinati care sa se potriveasca cu rochia ta! Asigura-te ca te simti confortabil in ei! Si chiar daca vei vrea sa stai mai mult in picioare, pauzele mici si dese pe scaun sunt un sfat demn de urmat in conditia ta!


Parul – unul dintre punctele forte ale unei mirese gravide!


Daca in privinta rochiei nu poti sa te joci foarte mult cu modelele, din par poti crea orice vrei si il poti folosi in avantajul tau, impreuna cu accesoriile si machiajul. In acest fel, privirile vor fi tintite in partea de sus a corpului si vei distrage atentia de la burtica!


Atentie la vopsit, pentru ca multi medici nu sunt de acord cu vopsirea parului pe durata sarcinii, cel putin nu in primul trimestru de sarcina, desi nu exista studii care sa dovedeasca ca ar avea efecte nocive concrete!


Totusi, nu uita ca nu culoarea este importanta, ci coafura! Printr-o coafura speciala poti ascunde faptul ca parul este nevopsit, iar un tratament la salon inainte de coafare ii va reda supletea si stralucirea!

Machiajul – un atu al mireselor gravide!


Pielea gravidelor este afectata in general de schimbarile hormonale, de aceea trebuie sa faci in asa fel incat sa acoperi eventualele afectiuni ale pielii din timpul sarcinii.

Daca te pregatesti de nunta, cere sfatul medicului in privinta anumitor produse precum masti, geluri etc. pe care sa le folosesti pentru a estompa aceste pete.

Consulta-te si cu un make-up artist pentru a sti exact ce tipuri de fond de ten au cea mai buna acoperire in acest sens sau apeleaza la specialist sa te machieze in ziua nuntii. Alege tonuri calde de roz, peach, bej – acestea se potrivesc cel mai bine cu o femeie care se pregateste sa devina mamica.


Accesoriile – oricare, doar cu mici rezerve!


Ca model, marime, culoare, poti opta pentru orice tip de accesoriu! Mai ales ca acestea te pot ajuta sa iesi din anonimat la nunta ta si sa iti dea un plus de stralucire.

Atentie insa la materialul din care sunt create, sa fie unul de buna calitate, pentru a evita o dermatita de contact sau o alta afectiune a unei pieli atat de sensibile in aceasta perioada. Nu vrei sa iti creezi un disconfort in plus!

Toate acestea, impreuna cu un zambet larg si generos te pot transforma in cea mai frumoasa mireasa! Nu uita sa zambesti constant, femeile insarcinate radiaza atunci cand zambesc!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre