La ce trebuie sa fii atent cand cumperi bijuterii pentru copii?

/ / Modificat: 2021-08-24
La ce trebuie sa fii atent cand cumperi bijuterii pentru copii?

Atunci cand este o aniversare sau din dorinta de a sarbatori un eveniment aparte, oamenii aleg drept cadouri pentru copii jucarii sau hainute.

Totusi, printre cadourile pe care cei mici le pot primi se pot regasi si bijuterii, indiferent ca este vorba despre o bratara sau o pereche de cercei aur. Important este insa sa se acorde o atentie deosebita alegerii acestor bijuterii.

Cu cat varsta copiilor este mai mica, cu atat parintii sau cei apropiati lor sunt mai atenti la alegerea obiectelor care le sunt destinate. Chiar daca este vorba despre hainute din materiale cat mai naturale sau jucarii care sa nu prezinte niciun risc pentru cei mici, adultii trebuie sa ia in considerare orice posibil pericol mai ales cand aleg o bijuterie pentru acestia.

Aspecte de care trebuie tinut cont la alegerea bijuteriilor pentru copii

De ce trebuie sa se acorde o atentie mai mare bijuteriilor pentru copii? Rubinul enumera principalele aspecte de care adultii ar trebui sa tina cont atunci cand aleg o bijuterie pentru copii:

1. Materialul din care acestea sunt realizate

In primul rand, copiii pot avea alergie la diferite materiale, de aceea se recomanda alegerea bijuteriilor din aur sau din platina, acestea fiind materiale naturale, care foarte rar pot provoca astfel de reactii. In plus, nichelul pe care il contin foarte multe bijuterii, este un material daunator pentru organism, la fel cum este si plumbul sau cadmiul, iar pielea copiilor este mult mai sensibila si delicata decat cea a adultilor, absorbind mult mai repede substantele periculoase in organism.

2. Dimensiunea sau modelul bijuteriilor

Este important sa se aleaga o bijuterie pe masura varstei pe care o are copilul caruia ii este destinata aceasta. Astfel ca un lantisor prea lung poate prezenta pericol de sufocare, mai ales daca cel mic este la o varsta foarte frageda, cand abia descopera lumea si curiozitatea se afla la cele mai inalte cote. De asemenea, cerceii prea mari pot fi destul de grei pentru o bebelusa sau sistemul de inchidere al acestora poate rani pielea delicata a acesteia.

3. Se aleg doar bijuterii special concepute pentru copii!

Oricat de frumos ar fi un model de bijuterie, daca acesta este creat pentru adulti nu ar trebui oferit unui copil, riscurile care pot aparea fiind destul de multe. De aceea, se recomanda ca intotdeauna cand se intentioneaza achizitionarea unei bijuterii pentru copii, sa se opteze pentru colectii special dedicate acestora, deoarece producatorii unor astfel de bijuterii le-au creat astfel incat sa ofere siguranta, sa fie confortabile in timpul purtarii si usor de scos, daca este cazul.

Ce bijuterii pot fi daruite copiilor?

Din fericire, bijutierii realizeaza colectii special concepute pentru copii, dar care sunt foarte asemanatoare cu cele dedicate adultilor. Astfel ca daca acestia isi doresc foarte mult sa aiba o bijuterie asemanatoare cu cea a copilului sau nu ii va fi foarte dificil sa gaseasca un model pentru ambele categorii de varsta.

Daca cel mai des se ofera, in dar, bijuterii precum cercei, lantisoare sau inele pentru copii, alegerea unor coliere personalizate pentru a fi oferite copiilor poate reprezenta o optiune inedita si valoroasa, mai ales din punct de vedere sentimental. Acestea pot fi pastrate ca amintire foarte mult timp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere bijuterii copii

Articole recomandate

Citeste si despre