De ce să alegi doar cercei din aur pentru bebelusi

/ / Modificat: 2023-03-17
De ce să alegi doar cercei din aur pentru bebelusi

Prima bijuterie din viața unui copilaș este și cea mai importantă. De regulă, fetițelor li se dăruiesc cercei, iar băieților, o brățară sau un lănțișor. Este important ca bijuteriile să fie adaptate pentru micuți, atât din punctul de vedere al formei şi modului de închidere, cât și în ceea ce privește materialele. Unul dintre cele mai sigure materiale pentru copii este aurul. Astfel, în continuare, îți vom explica de ce este important să alegi cercei din aur pentru bebeluși, dacă vrei să dăruiești o astfel de bijuterie. 

Ocazii la care se pot dărui cerceii din aur pentru bebeluși 

Înainte de a-ți spune cum poți alege o pereche de cercei aur bebelusi, merită să menționăm și contextele în care pot fi dăruite astfel de bijuterii. În primul rând, poți oferi o pereche de cercei de aur imediat după nașterea bebelușului. Conform tradiției, nașa trebuie să aleagă cerceii pentru bebeluși și să îi dăruiască la ieșirea din maternitate. 

Dacă nu i-a oferit atunci o pereche de cercei, atunci nașa îi va oferi micuței astfel de bijuterii în ziua botezului. Astfel, cerceii vor avea o semnificație aparte și nu vor fi simple bijuterii. De asemenea, și invitații la botez pot oferi cercei din aur și nu neapărat pentru perioada de bebelușie. Pot alege cercei și pentru copii mai mari, astfel încât să fie purtați mai târziu, când bebelușul va crește. 

De asemenea, cercei de aur se pot dărui și cu ocazia împlinirii vârstei de un an. Este o ocazie specială, ce merită sărbătorită într-un mod deosebit, cu un cadou foarte frumos, care va putea fi păstrat, ulterior, ca amintire de familie. 

De ce să alegi doar cercei din aur pentru bebeluși 

Probabil te întrebi de ce să alegi doar cercei din aur pentru bebeluși și nu alte materiale, așa că îți vom explica, în cele ce urmează. Urechile bebelușilor sunt foarte sensibile, astfel că este nevoie de materiale care să nu irite pielea și care să aibă un risc scăzut de alergie. În cazul în care nu știai, alergiile la aur sunt foarte rare și, de obicei, sunt asociate cu alte schimbări ce au avut loc recent în viața bebelușului. 

Ce tipuri de cercei din aur poți alege 

Când vine vorba despre bijuterii pentru bebeluși, este important să alegi unele cu forme speciale, care să nu permită rănirea celor mici. Astfel, pentru bebeluși, sunt recomandați cerceii de tip creole. Acestea nu jenează copilul în niciun fel și sunt siguri. Mai târziu, când copilul va crește, se pot alege cercei cu închizătoare tip tortiță, cu închidere în spate sau în față și chiar și cercei cu închidere de tip șurub. 

În ceea ce privește tipul cerceilor, poți opta pentru cercei simpli, fără pietre, sau pentru cercei decorați cu pietricele delicate, în diverse culori. De asemenea, poți oferi și cercei deosebiți, cu diverse forme: de fluturaș, buburuză, floricele, personaje din desene animate sau din poveștile cu basme și așa mai departe. Ai la dispoziție numeroase modele care vor fi purtate cu drag de către fetițe.

În cazul în care nu știi exact ce model să alegi, cel mai bine este să te consulți cu părinții bebelușului. Astfel, vei ști care sunt preferințele lor și vei cumpăra o bijuterie excelentă, care va fi purtată cu drag, iar mai apoi, va deveni o adevărată comoară de familie, având în vedere că aurul nu se degradează. 

Așadar, acum știi cum să alegi cercei din aur potriviți pentru bebeluși și la ce evenimente să îi oferi. 

Sursa foto: Shutterstock 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere bijuterii copii Cercei fetite Gauri urechi cercei bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre