Cum sa te imbraci la serviciu cand esti insarcinata

/ / Modificat: 2009-02-17
Cum sa te imbraci la serviciu cand esti insarcinata





    

Pentru cele dintre voi care sunt insarcinate si au un job care necesita o tinuta business, este o adevarata dilema cum sa te imbraci la serviciu.

In primele trei luni de sarcina vei putea sa porti hainele tale obisnuite fara probleme.

Spre sfarsitul primului trimestru de sarcina vei fi nevoita sa lasi ultimul nasture desfacut la pantalon, dar vei putea sa ascunzi usor lucrul acesta daca iti iei o bluza mai lunga.

Daca vrei, poti chiar sa faci o mica improvizatie cu un elastic bagat prin ultima gaica de la pantalon si legat de nasture. Daca in aceasta perioada iti creste si bustul, poti sa optezi pentru bluze mai lejere, sau poti purta sacourile desfacute peste topuri.

Al doilea trimestru de sarcina este cel mai frunstant, deoarece desi esti insarcinata, nu arati acest lucru si pari doar mai plinuta. Hainele tale nu iti mai vin, dar nici nu poti sa treci direct la haine de maternitate.

Pentru aceasta perioada poti incerca:

  • Pantaloni cu talie foarte joasa, care vor sta numai bine sub burtica (eventual intr-o culoare neutra), bluze mai lungi si un sal sau un poncho peste

  • Pantaloni sau fuste business dar cu betelia elastica

  • Camasi cu un numar mai mare si dintr-un material usor elastic

  • Sacouri drepte, necambrate pe talie

  • Rochite simple tip "baby doll", cu taietura sub bust si fara talie



  • In al treilea trimestru vei fi nevoita sa treci la haine facute special pentru gravide. Investeste intr-un constum business, facut special pentru femei gravide, dintr-un material rezistent, cu fusta si pantalon, intr-o culoare usor de asortat. La el vei putea asorta bluze simple, viu colorate (le gasesti in orice magazin cu haine pentru femeile insarcinate si sunt destul de ieftine).

    Daca nu gasesti un costum gata facut, poti sa incerci sa gasesti tipare pentru costume office pentru gravide (pe internet, in reviste de specialitate) si sa il duci la un croitor, cu materialul dorit de tine.



    Foarte bune pentru al treilea trimestru de sarcina sunt si salurile bogate, purtate peste costum.



    Ele iti vor inveseli tinuta, iti vor tine cald si iti vor ascunde si burtica. La capitolul saluri poti sa iti cumperi cate vrei (le poti purta si dupa nastere) si din ce material si culoare vrei (de matase, din bumbac, din casmir, cu margelute etc).

    Pentru o cina la care tinuta business este obligatorie, incearca o rochie simpla neagra (negrul subtiaza si iti flateaza silueta) cu mai sus amintitele saluri si un palton sau o tunica tip anii 60 (care sunt si foarte la moda), stransa un pic sus si larga pe corp.

    La capitolul incaltaminte, incearca sa porti balerini simpli sau botine fara toc.



    Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre