Cum iti alegi geanta potrivita

/ / Modificat: 2022-08-05
Cum iti alegi geanta potrivita

Geanta reprezinta accesoriul cel mai ofertant atunci cand vrei sa dai o nota personala si originala tinutelor tale. Este foarte important ca geanta pe care o alegi pentru a-ti accesoriza tinutele sa se potriveasca intregului look, dar si contextului in care va fi purtata. Astfel, pentru ca geanta ta sa cadreze perfect outfit-ului si contextului, este recomandat sa tii cont de cateva detalii.

Marimea si design-ul gentii

Stilistii şi creatorii de moda acorda o foarte mare importanţa categoriei genti dama, astfel ca piaţa de specialitate ofera doamnelor posibilitatea de a-şi alege unele dintre cele mai variate modele, destinate tuturor contextelor.

Astfel, iţi poţi procura genţi de dimensiuni mici sau poşete, genţi tip poştaş, servieta sau mapa, genţi office, genţi de mana sau de umar, genţi mari şi generoase, simple, accesorizate sau extravagante şi extrem de indrazneţe.

Vei alege o poşeta  de dimensiuni mici atunci cand vrei sa iţi completezi o ţinuta eleganta. O geanta tip office este ideala pentru mersul la birou sau pe durata unei intalniri de afaceri, iar geanta de mana va completa cu succes o ţinuta casual destinata ieşirilor cu prietenii sau plimbarilor prin oraş.

O geanta  supradimensionala va cadra perfect cu o abordare urban casual, fiind potrivita mersului la cumparaturi. Daca vrei sa ai libertate de mişcare şi adopţi frecvent ţinutele sport, o geanta crossbody te va ajuta sa iţi creezi un aer detaşat şi degajat. Unui  look casual sau sport i se va potrivi  chiar şi un rucsac modern, fabricat din piele şi accesorizat  cu diferite elemente decorative.

Asortezi cromatic geanta cu incaltamintea?

Pana nu demult, asortarea cromatica dintre geanta şi incalţaminte era obligatorie, ca simbol al feminitaţii,  eleganţei şi rafinamentului. Noile tendinţe permit combinaţii variate intre culorile acestor doua piese atat de importante in ţinutele feminine.

Astfel, poţi opta sa creezi jocuri cromatice indrazneţe, pastrand o linie comuna in design-ul general al acestora. Poarta o poşeta  crem cu o pereche de pantofi fucsia, completand o ţinuta clasica sau eleganta.

Daca vrei o abordare urban casual, combina o geanta generoasa şi in tonuri vii, cu o pereche de sneakers fuchsia sau cu bocancei in tonuri indrazneţe. Pentru o ţinuta sport, poarta un rucsac din piele cu teneşi viu coloraţi, incercand sa creezi o nota comuna prin notele fuchsia. 

in ceea ce priveşte cromatica unei genţi, acesta poate fi aleasa şi in funcţie de sezon. in sezonul estival, plin de culoare şi vitalitate, poţi alege sa porţi genţi colorate şi accesorizate, in forme asimetrice şi indrazneţe.

Sezonul rece şi ploios va cadra foarte bine cu o geanta intr-o tonalitate neutra. De asemenea, culoarea genţii este dictata şi de context. O geanta office sau eleganta impune tonuri calde şi neutre, in timp ce abordarile casual sau effortless iţi permit sa alegi culori tari, puternice şi indrazneţe. 

Cum alegi geanta in functie de statura si silueta

Geanta se poate alege şi in funcţie de caracteristicile tale fizice, nu doar de nota generala a look-ului sau de context. Daca eşti  inalta poţi opta pentru o geanta rotunda, iar daca eşti mica de statura ţi se va potrivi o geanta in forme alungite şi asimetrice. 

Daca ai o silueta generoasa,  ar trebui sa optezi pentru genţi de dimensiuni medii, puţin accesorizate, iar daca eşti  slabuţa  iţi pot achiziţiona genţi cu un format mai mare, chiar puternic accesorizate. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Genti Stil vestimentar

Articole recomandate

Citeste si despre