Cum este copilul tau in functie de ziua saptamanii in care s-a nascut

/ / Modificat: 2019-11-25
Cum este copilul tau in functie de ziua saptamanii in care s-a nascut

Multe persoane cred in astrologie, in timp ce altele considera ca sunt simple inventii si nu trebuie luate in seama. Dar unele chiar sunt convinse ca "ceva este adevarat" pentru ca detecteaza la copii anumite caracteristici ale zodiei in care sunt nascuti. 

Exista, insa, credinta care spune ca ziua saptamanii in care se naste copilul este importanta si ca nu este acelasi lucru daca vine pe lume luni, marti sau miercuri, deoarece fiecare zi este guvernata de o alta planeta. Ce spun astrele si cum este copilul tau in functie de ziua saptamanii in care s-a nascut?

Descopera cum este cel mic in functie de ziua saptamanii in care s-a nascut

LUNI

Copilul nascut in prima zi a saptamanii este condus de luna si este strans legata de familie. Acest lucru ii ofera celui mic o anumita melancolie, reverie si da, un mare sentiment de dreptate. Daca micutul tau s-a nascut luni va deveni acel mare prieten pe care toata lumea va dori sa il consulte. El va avea, de asemenea, multa empatie, capabil sa se puna in locul celuilalt inainte de a judeca si de a trage propriile concluzii. Insa are nevoie de multa dragoste, dar stie si sa ofere. El este foarte sensibil si emotional, cu o intuitie enorma si o capacitate surprinzatoare de ascultare si are o abilitate speciala pentru arta. Acesta este si extrem de creativ. In Thailanda, aceasta zi este reprezentata de un Buddha cu o mana care  arata palma, ca si cum ar incerca sa opreasca ceva. Este Buddha de impacare, capabil sa franeze raul.

MARTI

Planeta Marte este responsabila pentru personalitatea foarte puternica a copilului nascut in ziua de marti. Aceasta planeta este strans legata de munca. Micutul este razboinic, energic si foarte competitiv. Lucrul bun este ca termina ceea ce incepe, pentru ca este tenace si foarte incapatanat. Aceasta ultima trasatura il face sa intre in conflicte cu semenii lui. Chiar daca este "razboinic" si foarte motivat nu inseamna ca nu este afectuos. Dimpotriva. Este surprinzator cum un "mic razboinic" are in sufletul sau nevoie de multa dragoste si arata, de asemenea, multa compasiune. Adora sporturile competitive si uneori poate sa fie foarte nerabdatoar.

MIERCURI

Mercur este planeta care guverneaza copilul nascut in ziua de miercuri. El are abilitati speciale de comunicare. Este extrovertit si un bun orator, dar si foarte spontan si foarte nobil. Marile sale defecte sunt gelozia si, mai ales, nerabdarea. Totusi, capacitatea lui de a sti ce vrea in orice moment il face foarte invidiat de cei din jur. Zeul roman care guverneaza planeta este Mercur (in greaca, Hermes), care era zeul mesager. El a fost descris ca avand mare pricepere in relatiile sociale.

JOI

Jupiter, cea mai mare planeta, il conduce pe micutul nascut in aceasta zi. Foarte legat de justitie si economie. Este foarte optimist si impulsiv, ceea ce il face sa comita unele greseli. Dar este si protector si foarte generos, de cele mai multe ori, neglijandu-si nevoile pentru a-i multumi pe altii. Jupiter a fost cel mai important Dumnezeu roman, echivalent cu Zeus in mitologia greaca. Prin urmare, cel nascut in ziua de joi manifesta uneori mandrie si un ego pe care va trebui sa il stapaneasca pentru a nu arata aroganta.

VINERI

Enigmatica planeta Venus il conduce pe cel nascut vineri. Este planeta care reprezinta iubirea, frumusetea si senzualitatea. Copilul nascut in aceasta zi acorda o importanta deosebita familiei si este deosebit de sensibil la criticile care vin de la straini, deoarece ii pasa foarte mult de ce spun altii despre el. El va face tot ce trebuie pentru a se intelege cu oamenii. Ii plac mestesugurile si este foarte creativ si foarte harnic.

SAMBATA

Saturn, una dintre cele mai frumoase planete, il conduce pe cel nascut sambata. Saturn (Cronos, in mitologia greaca), a reprezentat timpul si invita la reflectie asupra destinului. Cel nascut sambata este drept si foarte introvertit atunci cand trebuie sa isi exprime cu adevarat parerile. Sunt clare si simple, pentru ca nu ii plac ambiguitatile si trebuie sa primeasca complimente si sa se simta apreciat de ceilalti. In caz contrar, va fi nervos. Foarte harnic si mare sfatuitor, are o mare neincredere in persoanele din jurul sau. Acest lucru il face sa fie foarte gelos.

DUMINICA

Copilul nascut duminica este condus de Soare, ceea ce il face foarte vesel si energic. Fiind ultima zi a saptamanii, invita la reflectie si recunostinta. Este atat de sincer, incat adesea poate intampina probleme, pentru ca sinceritoatea poate rani uneori oamenii. Copilul nascut in aceasta zi este foarte harnic si perseverent si reuseste aproape intotdeauna ceea ce isi propune. Are aptitudini excelente pentru lucrari creative. De obicei, este norocos in viata, ghidat probabil de acel optimism din abundenta cu care obtine absolut orice. Insa, el doreste intotdeauna sa aiba dreptate, ceea ce ii poate provoca frustrare si, in unele cazuri, furie.

  • LUNI (Luna): Intuitiv, sensibil, creativ, afectuos;
  • MARTI (Marte): competitiv, tenace, muncitor;
  • MIERCURI (Mercur): comunicativ, spontan, nerabdator;
  • JOI (Jupiter): impulsiv, protector, generos;
  • VINERI (Venus): creativ, muncitor, gust pentru frumos;
  • SAMBATA (Saturn): drept, introvertit, gelos;
  • DUMINICA (Soare): sincer, optimist, perseverent.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre