6 motive pentru care copiii nascuti in martie sunt speciali, potrivit stiintei

/ / Modificat: 2019-03-11
6 motive pentru care copiii nascuti in martie sunt speciali, potrivit stiintei

Zilele gri ale iernii s-au sfarsit. A venit primavara iar natura revine la viata. Drumurile nu mai sunt inghetate, iar florile isi vor scoate capsorul din pamant.

Este anotimpul perfect in care sa devii mama si perioada ideala in care sa te nasti.

Iata ce spune stiinta despre bebelusii nascuti in martie:

1. Probabil vor fi corporatisti de succes

Bebelusii care s-au nascut in aceasta luna au sanse foarte mari sa primeasca biroul de sef, mult ravnit, atunci cand ajung la maturitate. Cercetarea indica faptul ca un procent mai mare de CEO-uri se nasc in luna martie deca in orice alta luna.

Un studiu realizat pe 375 de directori executivi a constatat ca 12,5% dintre cei care detin aceasta pozitie s-au nascut in martie.

2. Sunt mai putin predispusi la miopie decat cei nascuti vara

Copiii nascuti in martie au sanse mult mai mari sa treaca un examen de miopie, in timp ce bebelusii nascuti in lunile de vara vor dori sa isi acopere optometria. Un studiu realizat pe aproape 300.000 de elevi aplicanti la scoala militara demonstreaza ca cei nascuti vara au sanse mari de a avea probleme cu vederea, in timp ce copiii de primavara sunt mai putin predispusi la miopie.

3. Sunt mai optimisti

Un studiu din 2014 a constatat ca bebelusii nascuti in martie (dar si cei din aprilie si mai) sunt, in general, mai optimisti. Ei au evaluari ridicate pe scara hiperthemica ca adulti, ceea ce inseamna ca au o viziune pozitiva asupra vietii.

4. Au risc mai scazut de astm

Praful acarienilor este abundent in acest moment al anului si, in timp ce poate fi enervant pentru cei cu alergii, pentru cei nascuti in martie nu prezinta niciun pericol. Potrivit unui studiu din 2015, copiii nascuti primavara au sanse mici sa faca astm, deoarece expunerea din copilarie la toti acesti acarieni le intareste sistemul imunitar.

5. Probabil sunt "bufnite de noapte"

Un studiu privind somnul sugereaza ca micutii nascuti primavara si vara, in general, se duc la culcare mai tarziu decat cei nascuti toamna si iarna.

6. Vor fi Pesti sau Berbec

Aceste doua semne astrologice sunt cunoscute pentru determinarea si pasiunea lor. Bebelusii nascuti intre 1 martie si 20 martie sunt cunoscuti ca Pesti optimisti, in timp ce cei nascuti dupa 20 se afla sub semnul zodiacal Berbec. Acestia sunt cunoscuti ca persoane fierbinti si pasionate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre