Masti de fata homemade pentru mamicile obosite

/ / Modificat: 2018-06-28
Masti de fata homemade pentru mamicile obosite

Mastile de fata homemade sunt una dintre acele placeri simple pe care ti le poti permite usor atunci cand vine vorba de cateva momente doar pentru tine, dar de a caror existenta uiti de cele mai multe ori. Multe femei au un ten radiant in sarcina, dar dupa nastere, cand alapteaza si sunt obosite tot timpul, pielea are de suferit, devenind foarte uscata; in functie de tipul de ten pe care il ai, mastile de fata homemade pot fi minunate si la indemana pentru a-ti revitaliza nu doar pielea ci si starea de spirit.

In plus, contin numai ingrediente natural, usor de procurat de la supermarket-ul din colt, tot ce ai nevoie este un moment de liniste, atunci cand copilul tau trage un pui de somn, pentru a le aplica si a le lasa sa isi faca treaba. Sau… daca ai un bebelus curajos, care nu se va speria de tine, aplica o masa de fata homemade inainte de a-l alapta si pastreaza-o pe ten cat timp il hranesti.

Iata cateva retete de masti de fata homemade pentru mamici obosite, in functie de fiecare tip de ten:

Masti pentru ten uscat

Daca simti deseori ca pielea de pe fata "te strange" si este aspra, inseamna ca ai un ten uscat. Pielea ta are nevoie de foarte multa hidratare, asa ca iata cateva idei de masti pentru tipul tau de ten:

Avocado

Cea mai simpla reteta, zdrobeste jumatate de avocado bine copt si aplica-l pe fata; lasa-l sa actioneze timp de 15-20 de minute, dupa care clateste fata cu apa curata; tenul tau va deveni mai hidratat!

masca-avocado

Avocado si miere

Ca sa dai o nota luxurianta, adauga 60 ml de miere in jumatatea de avocado zdrobit, aplica masca pe fata, lasa-o timp de 15-20 de minute si clateste.

Masti pentru ten gras

Tenul lucios, cu predispozitie la acnee, este un ten gras. Ai nevoie de tratamente si masti care sa reduca producerea excesului de sebum si care sa iti lase tenul curat, proaspat si hidratat.

Grapefruit si smantana

Aceasta masca faciala iti va lasa tenul proaspat si este perfecta daca ai un ten gras si obosit.

Ingrediente:

  • 1 lingurita suc de grapefruit
  • 1 lingurita smantana
  • 1 albus de ou

Mod de preparare: bate albusul de ou pana devine pufos, adauga smantana si sucul de grapefruit si omogenizeaza bine. Aplica amestecul obtinut pe fata, timp de 15 minute, dupa care clateste cu bine cu apa calduta.

Masca de capsuni

Daca rezisti sa nu mananci capsunile si sa le pui in schimb pe fata, reteta de masca faciala cu capsuni preparata in casa este minunanta pentru tenul gras.

Ingrediente:

  • ½ lingurita de zeama de lamaie
  • 1 albus de ou
  • 1.5 lingurita de miere
  • 70 gr de capsuni

Mod de preparare: zdrobeste capsunile si amesteca-le cu albusul de ou, lingurita de miere si zeama de lamaie si aplica masca obtinuta pe fata pentru cel putin 10 minute, dupa care clateste-ti tenul cu apa curata.

masca-capsune

Ovaz si migdale

Masca de fata homemade cu faina de ovaz si migdale iti va lasa pielea deosebit de fina, desi nu arata prea grozav pe fata. Incearca sa nu iti sperii apropiatii sau si mai grav, bebelusul, insa foloseste-o cu incredere!

Ingrediente:

  • 1 lingura de migdale
  • 2 linguri de faina de ovaz
  • 3-5 linguri de apa

Mod de preparare: gateste un terci din ovaz si apa, macina migdalele cat mai fin si amesteca-le cu terciul, lasa la racit, dar aplica masca atunci cand inca mai este putin calduta si las-o pe ten timp de 10-15 minute, dupa care clateste fata cu apa din abundenta.

Masca exfolianta de fata cu zahar

Aceasta masca este un foarte bun scrub facial, dar si pentru corp.

Ingrediente:

  • 300 de grame de zahar brun
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare: amesteca zaharul cu laptele si aplica pe ten timp de 15 minute , dupa care indeparteaza masca cu un prosop umed. Simplu si eficient!

Masca pentru ochi cu castravete

Ingrediente:

  • Jumatate de castravete
  • Apa de trandafiri

Instructiuni: Da castravetele prin razatoare si strecoara-l; lasa-l la frigider sa se raceasca. Ia doua dischete demachiante si inmoaie-le in apa de trandafiri, sau apa de la robinet daca nu ai apa de trandafiri, si apoi in sucul de castravete rece. Aplica dischetele pe ochi.

masca-castraveti

Masca pentru ochi cu ceai negru

Instructiuni: Fa un ceai negru (fara lapte sau zahar!) si imbiba doua dischete demachiante in el, dupa care aplica-le pe ochi si lasa magia sa actioneze!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masca faciala preparata acasa Masca fata Masca fata miere Masti avocado

Articole recomandate

Citeste si despre