Ingrijirea tenului dupa 40 de ani

/ / Modificat: 2005-10-03
Ingrijirea tenului dupa 40 de ani





 

Dupa 35-40 de ani, pielea noastra incepe sa isi piarda vizibil elasticitatea si ridurile pe care le provoaca mimica, rasul, incruntarea nu mai dispar o data cu relaxarea musculaturii fetei. Fenomenul natural, de altfel, se explica prin faptul ca pe masura ce inaintam in varsta toate tipurile de ten incep sa sufere de deshidratare si de o diminuare a activitatii glandelor sebacee.

Daca pentru tenul gras mai putin sebum este un beneficiu, tenurile uscate sufera mai mult. De aceea ingrijirea zilnica va suferi modificari incepand cu aceasta varsta: tenul gras va folosi produse mai putin degresante, iar tenurile deja afectate de uscaciune produse mai hranitoare. Iata care sunt masurile care trebuie luate pentru ca sa diminuam deteriorarea pielii si sa estompam petele si ridurile aparute dupa 40 de ani:

Regenerarea pielii

Regenerarea pielii se face prin tratamente cosmetice in care se folosesc ingredienti ca vitaminele C, Q-10, peptide cu cupru, derivati de vitamina A, fitoestrogeni si produse care au proprietati hidratante in general. Va recomand ca tratamentul cosmetic sa-l efectuati o data la patru saptamani, vizand tonifierea prin metode specifice de masaj, cat si folosirea de produse anti-age. O data pe saptamana aplicati o masca hidratanta.

Regenerarea muschilor

Muschii fetei pot fi tonifiati prin masaj facial (pe care il puteti efectua acasa sau la salonul de frumusete) si prin tratamente de stimulare a tonusului cu ajutorul microcurentilor. Atentie insa la felul in care este manipulata pielea: deoarece cu varsta pielea devine mai subtire si mai fragila, e nevoie de un touch foarte delicat.

Nu uita de ritualul zilnic

Ingrijirea zilnica urmeaza acelasi protocol ca si pana acum. Vor fi nelipsite din ritualul de ingrijire crema sau gelul de ochi si protectia solara. Nu uitati gatul si decolteul: neglijate uneori pana acum, incep sa-si tradeze varsta. Sub nici un pretext nu va duceti la culcare fara sa va demachiati.

Atenuarea ridurilor

Ridurile si neplacutele pete mai inchise la culoare pot fi atenuate prin exfolieri cu acizi din fructe, peeling medical, dermabraziune, laser. Multe cititoare ale ziarului Libertatea m-au intrebat in legatura cu injectiile antirid. Doamnele interesate de acest subiect trebuie sa retina ca pentru atenuarea ridurilor superficiale se poate apela la injectii cu toxina botulinica, in special pentru treimea superioara a fetei. In cazul ridurilor de expresie nazolabiale sunt recomandate injectiile cu colagen si procedura numita dermojet-skin (intepare cu ace minuscule in vederea stimularii colagenului propriu).

Sursa: Liberatatea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre