Cand pasiunea devine o afacere de familie. Despre cosmetice organice, cu Abi Weeds

/ / Modificat: 2012-04-26
Cand pasiunea devine o afacere de familie. Despre cosmetice organice, cu Abi Weeds

Abi Weeds este fiica fondatoarei Essential Care – Margaret Weeds – si cea care, in 2003, a transformat pasiunea mamei sale pentru ingrijirea naturala a pielii intr-o afacere de familie.

Am intalnit-o pe Abi Weeds la showroom-ul din str. Ernest Brosteanu 22 (zona Piata Romana), Bucuresti. Cuminte, la notebook-ul ei, astepta sa-i punem intrebari si sa ne povesteasca apoi despre o afacere care, desi are reprezentante in 15 tari din Europa, isi creeaza produsele intr-o camera de productie nu foarte mare, avand doar 10 oameni in spate.

Nevoile familiei, pasiunea lui Margaret Weeds

Totul a inceput undeva in anii '80, cand Abi, copil fiind, a facut o eczema. Cum cremele prescrise de medici nu dadeau rezultate, Margaret a incercat sa creeze propriul remediu pentru fiica sa. Calificarile in medicina naturista si aromaterapie i-au fost cu siguranta de ajutor in tot acest demers.

Descurajata la inceput de specialisti, Margaret nu a cedat si a continuat sa creeze diferite remedii, diferite tipuri de cosmetice, in functie de nevoile familiei ei si ale prietenilor care ii cunosteau indeletnicirile.

Odata cu infiintarea oficiala Essential Care, in 2003, toate produsele gandite de Margaret Weeds au obtinut certificare individuala Soil Association – care presupune ca un produs sa aiba peste 70% ingrediente organice pentru a fi certificat.

Actuala gama Essential Care contine acum nu mai putin de 60 de produse.

Ce facem cu alergiile si problemele dermatologice?

Pentru ca motto-ul Essential Care este chiar "Ingrijire organica pentru pielea sensibila", nu se foloseste niciun ingredient posibil alergen: nici produse lactate, nici ulei de migdale sau de arahide, nici gluten.

Datorita lipsei ingredientelor chimice, dar mai ales pentru ca se folosesc plante si ingrediente terapeutice proaspete, termenul de valabilitate al produselor este de 12-18 luni, maxim.

Am intrebat-o pe Abi cum se fac mai exact produsele cosmetice in camera de productie Essential Care, iar raspunsul a fost cat se poate de simplu: "E ca si cum ai gati. De exemplu, pentru un anumit produs pui ulei de masline, unt de shea topit, adaugi extractele de plante si pe cele de aloe vera si amesteci ca si cum ai face o prajitura. Intre timp mai si gusti si curand crema ta e gata!"

Intre noi fie vorba, am gustat scrubul cu cocos si a fost delicios! Asa cum spune Abi: "Cred ca e normal sa poti manca ceea ce aplici pe piele pentru ca, chiar si traversandu-ti epiderma, ingredientele cosmeticelor ajung tot in organismul tau."

Am fost curioasa sa aflu cum de produsele de baie fac spuma, neavand nimic chimic in ele, iar Abi mi-a aruncat mingea la fileu cand mi-a marturisit ca una dintre fetitele ei e pasionata sa bage in gura spuma formata la baie. Un amestec miraculos de zahar si cocos se pare ca este secretul!

Recomandarile lui Abi

Abi ne-a facut si cateva recomandari speciale de produse potrivite pentru mama si copil.

A inceput cu Samponul si gel de dus pentru bebelusi si copii, cu zahar, aloe vera organica calmanta, musetel si ulei de masline extra virgin presat la rece pentru a mentine echilibrul delicat al pielii bebelusului.

Balsamul calmant pentru iritatii pentru mami si bebe a fost urmatoarea recomandare. Cremos si bogat in unt de shea pentru a proteja pielea bebelusului de umezeala si iritatii, cu un adaos de musetel bioactiv pentru a calma si alina pielea cu iritatii minore, balsamul este folosit de multe mamici ca balsam de buze sau pentru calmarea pielii dupa epilat.

De Untul de corp anti-vergeturi, pentru gravide mi-a pomenit de mai multe ori pe parcursul intalnirii noastre. Contine ulei de catina, se absoarbe usor si este recomandat a se folosi in timpul sarcinii, dar si dupa nastere, contribuind la mentinerea elasticitatii pielii.

Un alt produs recomandat pentru viitoarele si proaspetele mamici este Balsamul pentru mameloane, lubrifiant, cu nuca de cocos si ulei de masline, unt de shea si galbenele, recomandat pentru prevenirea si tratarea mameloanelor crapate, dar si pentru masarea perineului inainte si dupa nastere.

Ne-am luat la revedere de la Abi cand deja ne imprietenisem. Dar sunt sigura ca va reveni in Romania si ne vom revedea pentru a povesti din nou despre formulele magice ale mamei sale, pentru ca Margaret Weeds continua sa creeze formule de retete pentru noi si noi produse cosmetice.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre