Beneficiile somnului de frumusete

/ / Modificat: 2017-05-12
Beneficiile somnului de frumusete

Beneficiile somnului de frumusete, programat intre orele 22:00 - 00:00, au fost demonstrate, pe rand, de cercetatori, iar astazi, din ce in ce mai multi medici il introduc printre recomandarile zilnice pentru protejarea sanatatii. Desi, in trecut era considerat un mit, somnul de frumusete are un impact real asupra sanatatii si tonusului organismului, ajutandu-te sa fii zilnic o aparitie energica si seducatoare.

Potrivit specialistilor, somnul de dinainte de miezul noptii este cel mai dulce si sanatos pentru organismul tau. Desi, este indicat ca ora zilnica de culcare sa nu depaseasca 22:00, din cauza programului incarcat, foarte putine persoane mai reusesc sa puna capul pe perna in jurul acestei ore. Daca esti una dintre persoanele care se culca tarziu, poate ca beneficiile descoperite de specialisti cu privire la somnul de frumusete te vor convinge sa iti refaci programul astfel incat sa adormi in jurul orei 22:00.

Somnul de frumusete te ajuta sa ai ochi sanatosi si luminosi

Nu doar culoarea ochilor este relevanta pentru frumusetea acestora. Modul in care este intretinuta pielea din jurul lor si prevenirea aparitiei cearcanelor, ridurilor si pungilor de sub ochi contribuie din plin la intregul aspect al chipului tau.

Chiar daca somnul de calitate nu poate preveni complet aparitia multora dintre acestea, are marele beneficiu de a estompa evolutia lor si de a le face sa para mai putin vizibile.  

Somnul de frumusete te ajuta sa ai un tonus fizic sau psihic bun in fiecare zi

Persoanele care respecta programul de somn recomandat de medici si experti in frumusete, de 8 ore pe zi, in special in intervalul 22:00 - 06/07:00, au mai multe sanse sa fie mai vioaie si mai binedispuse decat persoanele care nu dorm acelasi numar de ore sau o fac in alt interval orar, mult mai inaintat.

Somnul de frumusete, care incepe in jurul orei 22:00, contribuie la redarea unui tonus fizic si psihic bun si combate somnolenta si starea de oboseala care cuprinde, astazi, din ce in ce mai multe persoane, pe timpul zilei.  

Somnul de frumusete combate acneea si grabeste vindecarea afectiunilor pielii!

Potrivit expertilor, somnul de frumusete isi pune din plin amprenta asupra sanatatii pielii tale. Absenta somnului conduce la aparitia stresului, care, potrivit medicilor, reprezinta o cauza a cosurilor si punctelor negre de pe ten.

Somnul suficient stimuleaza pielea sa se autoregenereze si sa repare celulele deteriorate, grabind astfel vindecarea leziunilor - taieturile, zgarieturile, eczemele etc.  

Somnul de frumusete iti face pielea mai frumoasa!

Nu doar afectiunile pielii au tendinta de a se vindeca mai repede sub influenta somnului de frumusete. Si sanatatea sau tonusul pielii are de beneficiat de pe urma orelor suficiente de somn.

Specialistii recomanda folosirea cremelor de fata sau corp cu vitamina C, hidrochinona si alti antioxidanti si retinoizi, inainte de culcare, deoarece aceste substante se activeaza in timpul somnului.

Somnul stimuleaza productia de colagen in organism, care contribuie la mentinerea elasticitatii pielii si la combaterea efectului de deshidratare, atunci cand consumul de apa este insuficient.  

Somnul de frumusete previne aparitia bolilor grave!

Medicii pun foarte mult accentul pe odihna si somn atunci cand vine vorba de metode de protejare a sanatatii si de combatere a bolilor. Respectarea numarului de ore recomandat de somn, precum si evitarea noptilor pierdute sau a orelor tarzii de culcare contribuie la intarirea sistemului imunitar.

Odihna suficienta tine la distanta boli grave precum cele de inima, diabetul sau hipertensiunea. Stresul acumulat in urma somnului insuficient sau neodihnitor contribuie si la declansarea altor afectiuni, inclusiv a obezitatii si cancerului.  

Mai cunosti si alte beneficii ale somnului de frumusete? Tu cate ore dormi in fiecare zi? Reusesti vreodata sa adormi la ora 22:00, cand incepe asa zisul somn de frumusete? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Beneficii somn

Articole recomandate

Citeste si despre