Alimente pentru par puternic si stralucitor

/ / Modificat: 2017-06-20
Alimente pentru par puternic si stralucitor

Parul este o podoaba nepretuita a femeilor. Insa nu numai ingrijirea exterioara este esentiala pentru a avea un par stralucitor si sanatos. Alimentatia este una dintre sursele de frumusete din care parul isi extrage zilnic stralucirea, forta si sanatatea.

Somonul mentine sanatatea scalpului

Somonul este printre alimentele care aduc femeilor atat sanatate, cat si frumusete la pachet. Bogat in acizi grasi esentiali Omega 3, consumul regulat de somon ajuta la mentinerea sanatatii scalpului, locul de unde porneste firul de par sanatos si puternic.

Legumele boabe accelereaza cresterea parului

Daca vorbim de o dieta pentru par, atunci nu ar trebui sa lipseasca mazarea, fasolea sau lintea. Aceste legume tip boabe sunt esentiale pentru ca furniza parului o sursa importanta de proteine care sa il ajute sa creasca mai repede, dar si rezerve bogate de zinc, fier si biotina.

Biotina lupta impotriva firului de par fragil, care se rupe usor.

Pentru un par sanatos, specialistii recomanda consumul a 3-4 portii de legume boabe pe saptamana.

Carnea de pasare asigura un par stralucitor

Ne referim la pasarile crescute intr-un mediu cat mai bio, adica cele de curte, de la bunici. Ai analizat vreodata penele si fulgii gainilor? Daca ai facut-o, probabil ai constatat cat de lucioase sunt si puternice. Poti beneficia si tu de aceste calitati pentru parul tau consumand constant carne de pasare de curte. Ea iti iti asigura un aport de proteine de foarte buna calitate care ajuta la pastrarea unui par sanatos. Lipsa proteinelor favorizeaza naparlirea.

Ouale asigura un par puternic

Intr-o relatie directa cu pasarile de curte, ouale au aceleasi efecte pozitive asupra parului. De fapt, ouale reprezinta cea mai calitativa sursa de proteine pentru organism, deci si pentru parul tau. Continutul de vitamina B 12 il face sa fie un aliment al frumusetii, aceasta fiind o vitamina des folosita in produsele de frumusete pentru femei.

Scoicile sunt bogate in antioxidanti

Consumul de scoici nu este recomandat numai in dietele de slabire sau in incercarile de a potenta si mai mult dorinta sexuala a unui cuplu. Desi au reputatie de afrodisiace puternice, scoicile isi aduc aportul si in ingrijirea parului prin continutul bogat de zinc, un antioxidant puternic - promotor al sanatatii parului.

Legumele verzi, secretul unui par bogat

Legumele verzi ca salata verde, spanacul, broccoli sau varza reprezinta surse extrem de pretioase de sanatate pentru organism. Ele contin vitaminele A si C care ajuta corpul tau sa produca sebum. In unele cazuri acesta este neplacut, dar pentru par el reprezinta un balsam natural care-i ofera stralucire si vigoare.

Nucile confera vitalitate parului

Nucile sunt alimente extrem de pretioase pentru organismul tau. Ele furnizeaza o sursa importanta de seleniu, un mineral extrem de eficient in mentinerea sanatatii scalpului. Nucile contin un acid gras esential Omega 3 (alpha-linolenic) care ajuta la descurcarea parului si la mentinerea stralucirii si vitalitatii lui. Zincul continut de alune, migdale sau nuci pecane ajuta la combaterea naparlirii parului.

Ai un par fragil? Consuma morcovi!

Morcovii sunt o excelenta sursa de vitamina A si ajuta la mentinerea unui scalp sanatos. A avea un scalp sanatos echivaleaza cu un par puternic si stralucitor. Asadar, adauga in dieta ta cat mai multi morcovi proaspeti. Sunt foarte buni ca gustari intre mese.

Lactatele ajuta la cresterea parului 

Calciul continut de lactate este esential pentru cresterea parului, iar serul si cazeina reprezinta doua surse de proteine de calitate. Poti opta pentru lactate cu un continut scazut de grasimi, pentru a avea grija si de silueta ta. Si acestea contin aceste elemente nutritive care ajuta la cresterea sanatoasa a parului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Par sanatos Frumusete femei Ingrijire par Accelerare crestere par

Articole recomandate

Citeste si despre