Poti alege sexul bebelusului? Ce este si cum functioneaza metoda Baretta

/ / Modificat: 2021-11-17
Poti alege sexul bebelusului? Ce este si cum functioneaza metoda Baretta

Multe femei se viseaza mame de fetite sau de baietei inca dinainte de a ramane insarcinate. Exista credinte potrivit carora poti alege sexul bebelusului in momentul conceperii, iar una dintre cele mai populare este metoda Baretta, conceputa de o biochimista. Ce este, cum functioneaza, cat este mit si cat este stiinta? Aflam impreuna in cele ce urmeaza.

Biochimista de origine argentiniana Adriana Baretta a conceput o metoda prin care, cu ajutorul alimentatiei, femeile ar putea alege sexul viitorului bebelus. Metoda Baretta se bazeaza pe felul in care alimentatia contribuie la formarea mucusului cervical, care are un rol important in determinarea sexului viitorului bebelus.

Pe ce se bazeaza metoda Baretta

Dieta femeii ar putea determina organismul acesteia sa aleaga, involuntar, ce spermatozoid va fertiliza ovulul, potrivit Adrianei Baretta. Astfel, ea a conceput o metoda conform careia schimbarile din alimentatie pot determina modificari la nivelul pH-ului mucusului cervical al femeii, lucru ce influenteaza mobilitatea spermatozoizilor si proportia de cromozomi XX si XY din uter.

Potrivit acestei ipoteze, viitoarea mamica isi poate mari sansele de a avea o fata sau un baiat cu ajutorul alimentatieo, iar secretul consta in micronutrienti.

Cum influenteaza dieta mamei sexul bebelusului

Pentru a alege sexul bebelusului, trebuie reglate nivelurile de sodiu, calciu, potasiu si magneziu din organism. Iata ce alimente ar trebui sa consumati in fiecare caz.

Daca va doriti un baietel, trebuie sa aveti o alimentatie bogata in sodiu si potasiu si mai saraca in calciu si magneziu. Este esential sa consumati alimente precum banane, sucuri de fructe si peste afumat.

Daca va doriti o fetita, trebuie sa aplicati regula exact invers: consumati cu precadere alimente bogate in calciu si magneziu. Lactatele, legumele si leguminoasele nu ar trebui sa lipseasca din dieta.

Cat de eficienta este metoda Baretta

In ciuda promisiunilor si a popularitatii ei, adevarul este ca nu exista dovezi stiintifice cu privire la eficienta metodei Baretta.

Sexul bebelusului este determinat de un mecanism complex, iar factorul biologic este puternic implicat. Daca, intr-adevar, dieta ar putea influenta sexul copilului, ar inseamna ca anumite populatii ar putea conditiona perpetuarea speciei, din cauza ca alimentatia ar predispune la nasterea mult mai multor baieti sau fete in anumite zone.

In plus, a va priva organismul de anumiti nutrienti esentiali, mai ales in timpul sarcinii, chiar si la inceput, poate duce la aparitia unor probleme serioase de sanatate, atat pentru mama, cat si pentru bebelus.

Metoda Baretta este lipsita de sustinere stiintifica

Pana in prezent, singurul mod in care viitorii parinti ar putea alege sexul bebelusului este prin fertilizare in vitro, deoarece acolo se cunosc informatiile genetice cu privire la embrioni. Metodele naturale, ”babesti”, de a influenta sexul copilului sunt lipsite de sustinere stiintifica si de rezultate relevante.

Viitoarele mamici ar trebui sa se gandeasca, in primul rand, la sanatatea lor si a viitorului bebelus si sa aiba un stil de viata echilibrat, o dieta care sa contina cei mai importanti nutrienti si sa nu restrictioneze aportul anumitor substante nutritive in organism, din dorinta de a avea fie o fetita, fie un baietel.

FOTO: Pixabay.com

Articole recomandate

Citeste si despre