Planificare pentru bebe: de ce aspecte sa tii cont inca de la inceput

/ / Modificat: 2021-04-16
Planificare pentru bebe: de ce aspecte sa tii cont inca de la inceput

Intemeierea unei familii este o responsabilitate si o sansa de a vedea viata dintr-o alta perspectiva. Iubirea parinteasca nu se poate traduce in cuvinte, dar odata ce te hotarasti ca vrei sa concepi si sa ai copii, planurile tale trebuie sa se concentreze in aceasta directie. De asemenea, bunastarea copilului tau va depinde multi ani de acum de pasiunea pe care o dedici rolului de mama. Iata cateva aspecte importante inca de la inceput pentru lista de prioritati:

Un autoturism sigur

Viata de parinte nu este usoara daca nu ai un autoturism care te ajuta sa duci copilul la medic, la gradinita si la scoala. Pentru a nu depinde mereu de prieteni, de familie si de mijloacele de transport in comun, o masina este necesara pentru a-ti face viata mai usoara, asa ca alege un model fiabil. Masinile Volkswagen iti ofera echilibru intre performanta, spatiu si fiabilitate, in functie de modelul pe care ti-l doresti. Odata cu venirea copilului tau pe lume vei fi mult mai atenta la detaliile care fac o masina sigura.

De la specificatiile de siguranta, la dimensiuni si posibilitatea de a instala scaune pentru copii prin tehnologia Isofix, toate acestea vor deveni cele mai importante criterii in alegerea masinii perfecte pentru viata de parinte.

Aspectele financiare

Un copil presupune o responsabilitate financiara ridicata inca de la inceput. De aceea este recomandat sa incepi sa te gandesti la bugetul de care vei avea nevoie inca dinainte de nastere. Pregatirea pentru nasterea in sine, spitalizare, recuperare si pentru toate cele necesare pentru bebelus in primele momente de viata sunt detalii de care trebuie sa te ocupi odata ce afli ca ai ramas insarcinata.

De asemenea, nu uita de vizitele pe care trebuie sa le faci la medici pe parcursul celor noua luni de sarcina. La acest capitol poti include si concediile de maternitate, banii pe care ii ai pusi deoparte pentru situatii neprevazute, dar si sa incepi sa economisesti la timpul potrivit. Nu te stresa daca nu te simti pe deplin pregatita, dar fa tot posibilul sa discuti cu partenerul si familia toate aspectele pe care le implica nasterea primului copil.

Doctorii potriviti

Clinica si doctorii in care ai incredere vor face diferenta in perioada de sarcina si la nastere. Este important sa te simti sprijinita, sfatuita si sa ti se raspunda la toate intrebarile despre sarcina. Nasterea este un moment impresionant, iar felul in care medicii si asistentele gestioneaza situatia vor ramane in amintirea ta pentru mult timp. Vei avea suficient timp la dispozitie sa iei cea mai buna decizie, dar bazeaza-te si pe recomandarile femeilor din familia ta sau din cercul de prieteni, cat si pe reputatia clinicii sau spitalului in care iti doresti sa nasti.

Vei petrece destul de mult timp in compania medicului tau, iar acest lucru trebuie sa te ajute sa fii cat mai increzatoare in evolutia ta si a fatului. Cele mai multe femei decid inca din primele luni de sarcina unde vor sa nasca si sub supravegherea carui medic, asa ca pune pe lista de prioritati si acest lucru.

Decizia de a avea un copil este un pas important spre o noua viata si spre consolidarea vietii de familie pe care ti-o doresti. Pentru ca totul sa mearga struna este important sa-ti stabilesti obiective si sa ai un plan pus la punct, chiar daca acesta va fi modificat pe parcurs.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre