O mama sufera, dar nu isi abandoneaza niciodata copilul

/ / Modificat: 2020-07-23
O mama sufera, dar nu isi abandoneaza niciodata copilul

De multe ori o mama trece prin momente grele in viata. E coplesita de grijile provocate de situatia economica a familiei, de probleme sociale sau sentimentale. Suferintele pot veni din mai multe directii: probleme de cuplu, de sanatate, probleme cu copilul. Maternitatea nu inseamna doar zambete, chiote si explozii de fericire, ci si clipe in care simti ca sufletul ti-e sfasiat si in care, uneori, parca nu vezi luminita de la capatul tunelului. Si, poate mai mult decat orice altceva, maternitatea inseamna sacrificiu.

Ca mama trebuie sa iei mereu deciziile cele mai bune pentru a iesi la liman; nu exista varianta abandonului in lupta cu neajunsurile, ci doar datoria de a face lucrurile cat mai bine pentru familia ta.

Serviciul este in cele mai multe cazuri cel care cere cele mai multe sacrificii de la o mama. Orice femeie se gandeste ca trebuie sa castige bine, sa ajute familia, sa nu le lipseasca nimic copiilor, sa ii poata ajuta sa se realizeze. Unele se bucura de sprijinul unui partener, altele se vad nevoite sa lupte singure pentru a-si vedea copiii fericiti si pentru a se asigura ca nu le lipseste nimic. Paradoxal, insa, ajung sa le lipseasca chiar ele...

Sa te sacrifici inseamna, uneori, sa pleci de langa copil

Sacrificiul unei mame poate ajunge pana la a se lasa judecata pentru ca si-a parasit copilul pentru a se dedica serviciului, insa doar cine a trecut prin asta poate intelege. Milioane de femei din lume aleg sa fie departe de copii cand acestia cresc, pentru a castiga un banut in plus care sa constituie o caramida pe drumul realizarii celor mici. Pleaca sa lucreze departe de casa si isi lasa "puii" in grija bunicilor sau a altor rude, iar ei se spetesc la munca printre straini.

Maria Martinez este o mama care a fost abandonata de tanara de sotul ei si s-a vazut nevoita sa mearga sa munceasca in strada. Vindea mancare, insa afacerea nu avansa, astfel ca, in disperare de cauza, a ales calea multor alte femei: a plecat sa munceasca in strainatate si a lasat copiii cu mama ei.

A lucrat ca menajera si trimitea lunar cateva zeci de dolari acasa. Banii erau folositi pentru educatia copiilor.

Apoi Maria a inceput sa vanda obiecte de artizanat in apropierea Universitatii Tehnologice din El Salvador. In acest timp a cunoscut multi oameni care i-au aflat povestea si care au decis sa ii ajute pe copiii sai sa ajunga la aceasta universitate. Oneida, fiica sa de 24 de ani a absolvit facultatea de ingineri de sistem, iar fiul sau mai mic, de 21 de ani, a absolvit studii economice. Totul pentru ca mama lor si-a facut curaj sa plece de langa ei cand aveau mai mare nevoie de ea.

Suferinta unei mame se transforma in mandria de maine a copiilor

Povestea Mariei este povestea a milioane de femei din intreaga lume, care fac un sacrificiu urias pentru a le oferi copiilor o viata decenta si pentru a le deschide calea catre oportunitati care, altfel, poate nu ar aparea niciodata. "O mama trebuie sa se sacrifice de multe ori pentru a-si ridica copiii. Figura materna este singurul model pe care il au copiii, in absenta tatalui. I-am invatat sa puna masa, sa stranga masa, sa fie responsabili, sa stie ca totul in viata presupune efort. Asta am vrut sa-i invat pe copiii mei si astazi sunt mandra si fericita cand vad in ce s-au transformat", spune Maria.

De multe ori sacrificiul matern este cheia succesului ei si al familiei si, poate, cel mai bun exemplu pe care il poti da copiilor pentru a-i invata despre valorile care conteaza cu adevarat in viata.

Taguri Maternitate Sacrificii mame

Articole recomandate

Citeste si despre