Nu fi gospodina din anii '50

/ / Modificat: 2019-11-08
Nu fi gospodina din anii '50

Din fericire, nu mai traiesti in 1950, asa ca acea epoca a femeilor supuse a trecut de mult, desi exista persoane carora le place sa traiasca in trecut. De-a lungul istoriei, femeile au fost vazute drept "masini" de facut copii, servitoare si bucatarese. Nu te simti presata in niciun caz pentru a fi gospodina in lumea de azi: femeile au multe optiuni.

Barbatii au fost mereu mai laudati, iar femeile au ramas in fundal,"singure" si au fost considerate gospodine. Incetul cu incetul, drepturile lor in societate au crescut. In ciuda acestei recunoasteri, prejudiciul a fost deja facut si uneori pare ireversibil.

Femeile sunt inca considerate a fi responsabile pentru anumite lucruri din viata, in special acasa, ceea ce face ca multe dintre ele sa se simta presate sa isi asume aceste responsabilitati si roluri. Dar ele nu ar trebui sa cedeze in fata acestor stereotipuri.

Decalogul gospodinei din anul 1950

  • Cina trebuie sa fie intotdeauna gata cand sotul tau vine acasa si ideal ar fi sa-i gatesti si preparatul lui preferat.  
  • Trebuie sa fii  mereu frumoasa si aranjata. Trebuie sa fii fericita ori de cate ori sotul tau intra pe usa si se angajeaza in conversatii placute, dar nu-l coplesi, el va fi avut o zi grea la serviciu.
  • Fii mereu atenta la toate nevoile sotului tau cu zambetul pe buze si fa tot ce-ti cere el. Recompensa ta este placerea de a face totul pentru el.
  • Trebuie sa asculti, pentru ca el vorbeste mai intai, conversatia lui este mai importanta decat a ta, deoarece el munceste.
  • Nu te intreba niciodata unde este sotul tau sau ce face, chiar daca nu vine acasa toata noaptea. Merita sa faca ceea ce ii place, pentru ca munceste din greu, iar munca sa este stresanta. Nu te poti supara niciodata pe el.
  • Ar trebui sa vorbesti intotdeauna cu calm si scoate-i pantofii in timp ce sta si se odihneste.
  • Meseria ta este si sa ai grija de copii si sa pastrezi linistea acasa. Ei trebuie vazuti si nu auziti. De asemenea, micutii trebuie sa se comporte bine si trebuie sa te asiguri ca sunt bine educati.
  • Fa-ti sotul sa se simta confortabil in orice moment. Asculta ce spune.
  • Casa trebuie sa fie un teritoriu de pace, ordine si liniste. Nu pune intrebari si nu iti judeca sotul.
  • Casa trebuie sa fie intotdeauna impecabila.

Realitatea actuala

In anii 1950, barbatii erau proprietarii casei, iar femeile erau sclavele lor. Trebuiau sa faca doar ceea ce spuneau sotii, sa nu spuna ce credeau si nici sa-si exprime parerile si trebuiau sa faca toate treburile casnice. Femeile erau servile si supuse.

Astazi, din ce in ce mai multe femei au locuri de munca si nu se mai limiteaza la ingrijirea copiilor, educatie si treburi casnice. Astazi, femeile pot face orice treaba si au aceleasi drepturi ca si barbatii. Dar multe femei se simt inca presate de familiile lor si de societate pentru a fi sotiile si gospodinele "ideale."

Gospodina moderna

Din fericire, rolul gospodinei a evoluat. Femeile pot fi orice isi doresc, nu mai sunt stresate ca in casa nu este mereu curatenie impecabila, ca cina nu este gata la timp, pot vorbi ce vor si cand vor.

Toate femeile ar trebui sa faca ceea ce is doresc si ce le face fericite, chiar daca este vorba despre o gospodina traditionala sau una moderna. 

Simte-te libera si fii tu atat in casa cat si in afara casei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Femei

Articole recomandate

Citeste si despre