La ce temperatura e bine sa speli lenjeria de pat a copiilor

/ / Modificat: 2021-11-04
La ce temperatura e bine sa speli lenjeria de pat a copiilor

Pielea copiilor este extrem de sensibila, mai ales cand sunt foarte mici, iar pentru a o proteja si a evita iritatiile si inflamatiile ce pot provoca un disconfort major piticilor nostri este important sa acordam o mare atentie lenjeriei de pat.

Asa cum suntem mereu atente cu cei ii imbracam si ca hainutele lor sa fie din fibre naturale, prietenoase cu pielea, la fel trebuie sa alegem si lenjeria de pat, dar si felul in care o spalam.

Stii deja ca pentru rufele bebelusilor este indicat sa folosesti detergenti blanzi, hipoalergenici, insa temperatura de spalare este la fel de importanta pentru o igienizare completa.

Cum speli lenjeria e pat a copilului

Lenjeriile din in sunt foarte moi la atingere, insa e bine sa stii ca nu le poti spala la temperaturi inalte, care sa omoare acarienii si alte bacterii care se cuibaresc in lenjeria de pat. Daca totusi preferi acest material, care poate fi spalat la cel mult 40 de grade, ar fi bine sa schimbi des asternuturile micutului tau.

Cele mai indicate raman asternuturile de pat din bumbac, care pot fi spalate la temperaturi de cel putin 60 de grade Celsius, care asigura o igienizare si dezinfectare optime.

Lenjeriile din bumbac 100% sunt mai usor de igienizat si sunt mult mai rezistente in timp. Fiind vorba de fibre naturale, ele nu vor provoca reactii alergice si iritatii si, in plus, nu favorizeaza inmultirea acarienilor, cum se intampla in cazul tesaturilor sintetice.

Cat de des este recomandat sa schimbi asternuturile copilului

Cum am spus, pielea sensibila a bebelusilor are nevoie de atentie si ingrijire speciala. Toate eforturile tale ar putea fi zadarnicite, insa, daca nu ii schimbi regulat lenjeria de pat.

Asternuturile de pe patul copiilor trebuie schimbate, de regula, de doua ori oe saptamana si spalate la temperaturi ridicate, pentru o buna igienizare.

Pernele si patura cu care il invelesti trebuie scuturate si aerisite zilnic, macar la geam, pentru ca microorganismelor daunatoare nu le place nici aerul curat, nici soarele.

Asigurati-va ca salteaua bebelusului sau a copilului mic este igienizata si ea periodic. Ea trebuie aspirata si curatata cu produse speciale sau pur si simplu cu bicarbonat de sodiu, , pentru indepartarea prafului si a acarienilor.

Ce facem cu lenjeriile foarte colorate

Multi aleg pentru copii lenjerii de pat colorate si cu imprimeuri interesante. De cele mai multe ori acestea au recomandata temeratura de maximum 40 de grade pentru spalare, astfel incat sa nu se decoloreze si sa nu se deformeze dupa expunerea la temperaturi ridicate. In acest caz poti folosi detergenti speciali si produse de dezinfectare, pentru a te asigura ca lenjeria este perfect curata si dupa ce a fost spalata la o temperatura mica. Asigura-te, totusi, ca produsele folosite nu contin substante neprietenoase cu pielea sensibila a copiilor. Acelasi lucru ar trebui sa il faci si daca alegi sa duci lenjeria la o curatatorie profesionala: intreaba inainte daca folosesc produse fara potential alergenic pentru copii si ia decizia in consecinta.

O varianta ajutatoare pentru igienizarea lenjeriei de pat a bebelusilor este ca dupa spalare sa le uscati intr-un uscator electric, care functioneaza la temperaturi ridicate ce vor omori toate microorganismele ramase in tesatura dupa spalare. Calcatul lenjeriei este, de asemenea, o solutie la indemana.

FOTO: Pixabay.com

Taguri Lenjerie pat copii Lenjerie pat

Articole recomandate

Citeste si despre