Cum se spala corect lenjeria de pat a copiilor

/ / Modificat: 2022-12-03
Cum se spala corect lenjeria de pat a copiilor

A inceput luna cadourilor si a curateniilor generale. Candfaci curatenie prin toata casa, cu siguranta pui si cuverturi, paturi sau lenjerii la spalat. Chiar daca o faci si in restul anului, acum am aflat un truc extrem de util pentru orice familie. Cum se spala corect jenjeriile de pat ale copiilor.

Pielea copiilor este extrem de sensibila, mai ales cand sunt foarte mici. Iritatiile si inflamatiile pe piele pot provoca un disconfort major piticilor nostri, daca lanjeriile de pat nu sunt spalate corect.

Asa cum folosesti un detergent special pentru pielea sensibila a copiilor, ar trebui sa acorzi o atentie mare si temperaturii de spalare. Te-ai gandi, poate, ca la o temperatura ridicata, de 60-90 de grade, lenjeriile se curata mai bine si orice microrganime s-ar fi cuibarit in ele, dar te inseli. Temperaturile inalte omoara acarienii si alte bacterii, dar altereaza, dupa spalari repetate, tesatura.

Alege pentru patul copilului lenjerie din bumbac, care poate fi spalata la temperatura estul de mare, pentru o igienizare optima. Schimba lenjeria copiilor macar o data pe saptamana, chiar daca ideal este sa o faci de doua ori. Scutura si aeriseste zilnic patura si pernele. Salteaua de pe pat trebuie curatata si aspirata si ea periodic, pentru a scapa de alergeni. Calca de fiecare data lenjeriile de pat. Chiar daca ti se pare o munca in plus, temperatura ridicata a fierului de calcat va ucide orice microorganisme care poate au supravietuit spalarii.

FOTO: Pixabay

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lenjerie pat copii

Articole recomandate

Citeste si despre