Amintiri pe care copilul tau ar vrea sa i le pastrezi

/ / Modificat: 2021-07-05
Amintiri pe care copilul tau ar vrea sa i le pastrezi

Amintirile cu si despre copil sunt nepretuite pentru orice parinte, dar au o importanta majora chiar si pentru cel mic de azi, viitorul adolescent si adult. O capsula a timpului poate fi ideea perfecta pentru a-i pastra amintirile celui mic si pentru a-i pregati din timp un cadou pentru atunci cand va fi mai mare si tot ce ai pus tu acolo va avea o valoare sentimentala uriasa.

Cum faci o capsula a timpului

Acest termen a devenit foarte popular datorita filmelor, insa nu trebuie sa fie neaparat o capsula metalica si ingropata undeva in pamant. Important este ce pui in ea, nu materialul sau forma sa.

O cutie pe care o imbraci intr-un material placut si aspectuos ori un cufar din lemn sunt doua idei foarte bune pentru a-i pastra celui mic amintiri pe care el le va pierde in timp, pe masura ce va invata tot mai multe lucruri noi si isi va crea propriile amintiri.

In era tehnologiei tindem sa credem ca fotografiile si filmarile sunt singura modalitate de a capta amintiri, insa lucrurile palpabile legate de momente importante au o valoare sentimentala mult mai mare.

Ce pui intr-o capsula a timpului

Sunt o multime de lucruri la care peste ani de zile va veti uita impreună cu drag, lasandu-va invaluiti de amintiri.

Cutia cu amintiri poate include orice, de la primul dintisor cazut pana la primul body, de la firicele de par si pana la bontul cordonului ombilical. Pastreaza de la copilul tau tot ce iti doresti pentru ca peste ani vei avea amintiri extrem de pretioase.

Poti incepe sa creezi capsula timpului inca din perioada sarcinii, pastrand testul de de cand ai aflat ca erai gravida, un ziar din ziua respectiva, fotografii de la ecograf sau pe cele cu tine, facute in fiecare stadiu al burticii.

E posibil sa te tenteze sa pastrezi si hainute ca amintiri, insa vorbim despre o capsula, nu de o racheta a timpului. Pastreaz-o doar pe prima pe care i-ai cumparat-o sau pe cea cu care l-ai adus acasa de la maternitate, iar pe restul le poti transforma intr-o pilota sau o husa de plapuma pe care pustiul sa o foloseasca atunci cand va mai creste.

Ce pui, prin urmare, in capsula amintirilor pe care o creezi pentru cel mic? Excludem din start tot ce inseamna fotografii sau filmari, pentru ca acestea se pot regasi pe suport digital. Iata o posbila lista, pe care o poti modifica dupa bunul plac:

• fisa de la maternitate, cu numele, data si ora nasterii, si bratarile de identificare

• o suvita de par de la prima tunsoare sau de la varsta de 1 an

• primii botosei

• prima jucarie/carte preferata

• primele desene

• un ziar din ziua in care s-a nascut

• lista cu nume pe care ai facut-o inainte de a te hotari la varianta finala

• o lista cu primele cuvinte pronuntate ciudat

• mulaje ale manutelor si picioruselor sau amprenta palmei si a talpii

• primul lui carnet de note

• cate un mesaj de la mama si de la tata, scris dupa nasterea lui

• primul dintisor care i-a cazut

• primul cadou de Craciun.

Toate acestea, impreuna cu fotografii si filmari sunt amintiri nepretuite, pe care intr-o zi copilul tau le va putea arata propriilor sai copii si pentru care va fi, cu siguranta, recunoscator.

Foto: Piqsels.com

Articole recomandate

Citeste si despre