Cand devii mama de doi: despre cat de dor iti va fi de primul tau nascut

/ / Modificat: 2017-12-22
Cand devii mama de doi: despre cat de dor iti va fi de primul tau nascut

Pana sa vina acasa nou-nascutul, pentru doi, trei, patru sau mai multi ani ati fost doar voi trei. Insa acum lucrurile s-au schimbat, un nou membru a intrat in familie, iar tu, ca mama, o sa ai un sentiment ciudat, mai ales in primele saptamani, pentru ca, dintr-odata, bebelusul este cel cu care iti petreci cel mai mult timp.

Se poate intampla sa simti ca il tradezi pe fratele cel mare sau pe surioara cea mare. Asa cum este firesc, tu o sa iti petreci mai mult timp cu nou-nascutul, pentru ca are cea mai mare nevoie de tine, insa poti sa fii perceputa de catre celalalt copil drept "mami care nu vrea sa se joace de-a v-ati ascunselea", "mami care nu vrea sa ma duca la inot" sau "mami care nu are timp sa imi spuna o poveste seara".

Normal ca iti doresti sa faci toate aceste lucruri, ba chiar mai mult, pentru ca iti iubesti copilul nespus, insa acesta este cursul firesc al lucrurilor, ai mai putin timp la dispozitie pentru el acum. Pentru ca imediat dupa nastere trebuie sa te recuperezi si, in acelasi timp, sa ai grija sa iti hranesti bebelusul la timp si sa fii acolo cand plange. O sa simti ca iti este tare dor de clipele petrecute cu primul nascut, insa, cel putin in primele saptamani de dupa nastere, o sa te dedici un pic mai mult bebelusului. Iar sotul tau va fi cel care se va ocupa ma mult de toddler.

Oricat de mult te pregatesti dinainte, tot iti va fi dor

Atunci cand esti insarcinata cu al doilea copil, unul dintre gandurile tale este, cu siguranta, legat de perioada de dupa nastere si stii ce te astepta. Ai auzit si din experientele prietenelor, cunostintelor, te-ai pregatit pentru asta. Insa, cu toata pregatirea din lume, tot o sa incolteasca in sufletul tau un sentiment de vina fata de primul tau nascut, pentru ca vrei sa faci cat mai mult parte din viata lui, sa va jucati, sa radeti impreuna. Insa este doar o etapa, o perioada care va trece repede. Pentru ca o sa iti dai seama cat esti de norocoasa atunci cand il vei vedea pe primul nascut cum isi protejeaza fratiorul sau surioara, cu cata seninatate si bucurie ii zambeste. Pur si simplu nu o sa te mai saturi sa ii privesti!

Iar cand o sa incepi sa privesti in viitor, avand imagini cu voi patru la un picnic, in jurul bradului, desfacand darurile de la Mos Cracun ori intr-un concediu la mare, o sa iti tresalte inima de bucurie. De asemenea, ca sa faci aceasta perioada de acomodare si mai usoara, va trebui sa gasesti si modalitati in care sa petreci timp de calitate si cu primul nascut. Astfel, cat doarme bebelusul poti sa ii citesti o poveste, sa ii spui un basm sau sa desenati impreuna. Sunt momente atat de pretioase.

De asemenea, incepeti sa creati multe amintiri frumoase in patru. Faceti poze haioase cu bebelusul (puteti improviza o sedinta foto in familie la fiecare luna, pana cand nou-nascutul implineste 1 an), petreceti o zi de weekend undeva in natura (de exemplu, puteti face o plimbare la mare sau intr-o statiune de la munte) sau participati cu totii la momentul baitei de seara a bebelusului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familii doi copii Al doilea copil

Articole recomandate

Citeste si despre