7 lucruri pe care sa i le spui copilului cand vine de la scoala sau gradinita

/ / Modificat: 2023-03-29
7 lucruri pe care sa i le spui copilului cand vine de la scoala sau gradinita

Copiii petrec cea mai mare parte din zi la cresa, gradinita sau scoala si after school. Atunci cand vin acasa, au nevoie de conectare reala cu parintii lor. Indiferent cat de putin timp am avea la dispozitie seara, cat de ocupati am fi cu activitatile casnice, ar trebui intotdeauna sa ne facem timp pentru joaca si pentru a comunica cu cei mici.

Dupa o zi in care am fost despartiti, copiii au nevoie le spunem anumite lucruri pentru ca ei sa vada, astfel, ca ne intereseaza ceea ce simt, sa le validam emotiile si, in general, sa stie ca ne pasa de starea lor de bine.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le spunem copiilor dupa o zi petrecuta la scoala sau la gradinita si care ajuta la construirea unei relatii mai bune cu ei!

1. S-a intamplat ceva amuzant astazi? Aceasta intrebare are rolul de a-i ajuta pe copii sa se destinda si sa vorbeasca despre cum a fost ziua lor, pornind de la o intamplare amuzanta. Este o ocazie buna sa radeti impreuna si sa le povestiti si voi, la randul vostru, un moment amuzant de la serviciu.

2. M-am gandit la tine astazi si la momentul cand ne vom revedea. Copiii au nevoie sa stie ca ni se face dor de ei pe parcursul zilei si ca, oricat de departe am fi, suntem cu gandul si cu inima la ei. In acest fel ii asiguram permanent de legatura emotionala care exista si atunci cand nu suntem langa ei.

3. De ce ai nevoie in momentul acesta? Ce vrei sa facem? Copiii acumuleaza multe emotii, inclusiv negative, pe parcursul unei zile. Seara au nevoie sa stie ca noi suntem acolo pentru ei, pentru a le valida starile, indiferent ce aleg sa faca. Fie ca vor sa coloram, sa construim cu ei sau doar sa ne imbratisam, sa ii ajutam sa isi descarce emotia negativa, important este sa le aratam ca suntem acolo indiferent de nevoile lor.

4. Ai facut vreo greseala astazi? Ce ai invatat din ea? Copiii trebuie sa inteleaga ca orice greseala este o oportunitate de invatare, ca nu trebuie sa se lase descurajati si nici sa caute perfectiunea.

5. Te iubesc orice ar fi. Poate cel mai important lucru este sa ii asiguram pe copii permanent de dragostea noastra. Ei trebuie sa stie ca ii vom iubi orice ar fi si indiferent ce ar face, fara sa punem conditii.

6. Ma bucur sa te revad. Pe copii ii ajuta sa stie ca ne provoaca emotii pozitive si ca sunt sursa momentelor noastre de bucurie. Ei se hranesc, de asemenea, din aceasta bucurie si le face bine sa se simta vazuti, iubiti, apreciati.

7. Omuletul meu preferat a revenit acasa. Copiii au nevoie sa stie permanent ca sunt centrul universului nostru si ca sunt cei mai importanti pentru noi. A le spune ca sunt cei mai importanti oameni din viata noastra ii ajuta sa capete incredere in ei si sa stie ca niciodata nu le va lua nimeni locul in inima noastra.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incurajare copii Incurajare copil Intrebari copii Intrebari copil

Articole recomandate

Citeste si despre