6 produse pentru bebelusi pe care le poti folosi si tu

/ / Modificat: 2013-04-04
6 produse pentru bebelusi pe care le poti folosi si tu

Multe produse pentru bebelusi pot fi folosite cu succes si de tine sau de alti membri ai familiei. Sigur ca in aceasta categorie nu pot intra scutecele, caruciorul, biberonul sau suzeta. Insa exista produse precum samponul, uleiul de corp sau servetelele umede pe care le poti utiliza cu succes in ingrijirea personala. Iata care sunt principalele produse pe care le poti "imparti" cu bebelusul tau si ce alte intrebuintari mai au!

Uleiul de masaj sau crema de corp pentru bebelus

Uleiul de masaj si crema de corp pentru bebelusi sunt special concepute pentru pielea sensibila, dar totodata fina si catifelata a celor mici. Rolul acestora este sa hidrateze si sa hraneasca pielea, prevenind astfel uscarea ei. Insa produsele de ingrijire a pielii bebelusului pot fi utilizate si in alte scopuri. Potrivit specialistilor in dermatologie, crema de corp poate fi folosita de mamici pe post de demachiant. Se pare ca are "puterea" de a indeparta chiar si mascara de pe gene, nu doar simplul fard sau fond de ten.

Un alt mod de intrebuintare a uleiului de corp pentru bebelusi este pentru indepartarea urmelor de vopsea de pe maini. In cazul in care pictezi sau iti vopsesti parul si te patezi de vopsea, pune ulei de corp pe o discheta demachianta si freaca zona pana dispare pata. Crema sau uleiul de corp pentru bebelusi poate fi folosit si pentru ingrijirea corpului tau, mai ales daca ai o piele sensibila si predispusa la uscare.

Gelul de dus pentru bebelusi

La fel ca si uleiul de masaj sau crema de corp pentru bebelusi, specialistii sunt de parere ca nu exista motive pentru care nu ai folosi si tu gelul de dus al copilului tau. Gelurile de dus create pentru aceasta varsta cuprind o multime de ingrediente hranitoare si hidratante, potrivite pielii tale.

Servetelele umede

Servetelele umede fac parte din kitul de schimbare a scutecelor la bebelusi. Sunt folosite pentru a sterge si hidrata pielea funduletului copilului. Curata cu succes si manutele lui, atunci cand sunt murdare si nu ai o sursa de apa la indemana, pentru a le spala corespunzator. Insa utilizarile acestor servetele nu se opresc aici. Specialistii si mamicile au descoperit ca acestea isi dovedesc utilitatea in mai multe privinte:

  • indepartarea petelor de vopsea de par de pe maini;
  • indepartarea urmelor albe lasate de spray-urile sau stickurile antiperspirante pe bluze;
  • indepartarea machiajului de pe fata;
  • stergerea si curatarea peretilor si a mobilei;
  • stergerea si lustruirea pantofilor deschisi la culoare;
  • indepartarea urmelor de creion de pe perete.

Crema sau unguentul cu lanolina

Daca esti o mamica care alapteaza, atunci crema sau unguentul cu lanolina iti este familiar. Il folosesti pentru tratarea mameloanelor crapate si a sfarcurilor dureroase, cauzate de suptul bebelusului. Insa unguentul cu lanolina este un produs mai versatil decat crezi, putand fi folosit in mai multe scopuri:

  • tratament pentru buze uscate (aplicarea lui pe post de balsam de buze);
  • inmuierea cuticulelor aspre;
  • tratament pentru par (se aplica pe suprafata parului, se lasa sa actioneze putin si apoi se spala normal);
  • crema hidratanta pentru zone ale pielii predispuse la crapare si uscaciune (coate, genunchi, calcaie).

Crema de protectie solara

Crema de protectie solara este un alt tip de produs pe care il poti imparti fara probleme cu bebelusul tau. SPF-ul si ingredientele care se potrivesc pielii copilului pot fi la fel de bune si pentru tipul tau de piele. Acelasi produs va poate proteja pe amandoi de razele nocive ale soarelui.

Pudra de talc pentru bebelusi

Chiar daca nu mai este la fel de intens utilizata ca in trecut, pudra de talc pentru bebelusi a reprezentat cel mai eficient remediu impotriva iritatiilor pielii provocate de scutec si o metoda de a pastra funduletul copilului uscat. Insa pudra de talc isi dovedeste eficacitatea si in problemele cu care te-ai putea confrunta tu, fiind unul dintre produsele pe care le puteti folosi la comun. Printre cele mai frecvente intrebuintari se numara:

  • indepartarea mirosurilor neplacute din pantofi;
  • fixarea machiajului (pe post de pudra de fata);

Mai cunosti si alte produse care pot fi folosite la comun cu bebelusul tau? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Produse bebelusi Produse ingrijire bebelusi Ingrijire piele bebelusi Produse ingrijire corporala

Articole recomandate

Citeste si despre