Cum ii protejam pe copii de virozele respiratorii. Sfatul pediatrului: „Evitati imbracatul excesiv si teama de curent!”

/ / Modificat: 2023-11-22
Cum ii protejam pe copii de virozele respiratorii. Sfatul pediatrului: „Evitati imbracatul excesiv si teama de curent!”

Iarna este sinonima cu cresterea numarului de viroze respiratorii la copii si nu numai. Pentru micutii care merg in colectivitate, racelile sunt frecvente, iar parintii ar face orice pentru a-i proteja. Unele lucruri insa le pot face mai mult rau decat bine, chiar daca sunt facute cu cele mai bune intentii.

Medicul pediatru Mihai Craiu ofera adesea sfaturi si ponturi parintilor, fie prin intermediul paginii lui de Facebook, fie in podcasturi sau la diverse conferinte la care participa. Specialistul a fost invitat la conferinta „Educatie pentru sanatatea copiilor - o aventura in familie”, organizata de Societatea Parintilor Informati, impreuna cu Salvati Copiii. La finalul discursului de pe scena, doctorul a venit cu o serie de sfaturi pretioase pentru parinti, in sezonul rece.

“Evitati imbracatul excesiv si teama de curent. Copiii, dupa cei trei ani de pandemie, chiar au nevoie de aer liber, de soare, de miscare, deci nu infofolim foarte tare nici macar copilul foarte mic. Daca noua ne este bine fara caciula, si sugarul poate sta la fel.

Al doilea lucru: este de asteptat ca dupa doi ani si jumatate in care am stat in casa sa vina mai multe viroze. Cu siguranta mai multe decat iarna trecuta sau iarna dinainte. Trebuie sa ne pregatim cu rabdare, nu e copilul mai bolnav decat anul trecut, ci pur si simplu este expus la o circulatie mai mare de virusuri.

In fine, al treilea lucru, trebuie spus ca un copil care este atat de sanatos sa poata sta acasa cu boala lui, cu desfundat nasul, cu antitermic, cu mici modificari de dieta, nu are nevoie de antibiotic. Nu autoadministrati antibiotic. Cel mai mare risc este sa faceti rau daca dati fara sfat medical antibiotic”, a explicat specialistul.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pediatru Sfaturi Parinte Sezon rece

Articole recomandate

Citeste si despre