10 motive sa duci copilul la inot

/ / Modificat: 2022-11-02
10 motive sa duci copilul la inot

Inotul, de performanta sau de placere, e o activitate fizica ale carei beneficii pentru organism sunt incontestabile, indiferent de anotimp. A inota nu este sinonim cu vara, pentru ca acest sport poate fi practicat si in bazine si piscine inchise, chiar si in sezonul rece. Deci, daca te gandeai sa iti dai copilul la inot, iata 10 motive sa nu mai amani momentul.

Inotul este o activitate relaxanta si cu multiple beneficii

Coordonarea dintre brate si picioare este stimulata de inot, la fel si cresterea in inaltime.

Inotul ajuta la dezvoltarea in mod armonios a musculaturii si a oaselor. Efortul depus in apa nu pare chiar atat de mare, iar corpul va fi mult mai tonifiat.

A merge la cursuri de inot va ajuta copilul sa socializeze mai usor cu copii cu varste, preocupari si interese similare.

In apa te simti mult mai usor si mai mobil, iar toate miscarile par mai usor de facut; odata ce inveti sa inoti, poti face si gimnastica subacvatica, fara sa soliciti foarte mult articulatiile, ceea ce iti va da o mai mare mobilitate. Totdata, copilul va invata sa respire ritmic, regulat, iar asta va ajuta plamanii si inima sa fie intr-o forma buna.

Inotul este si o activitate relaxanta, desi reprezinta un efort.

Inot de placere sau de performanta?

Odata ce va prinde gustul inotului, copilul ar putea fi tentat sa faca din asta un stil de viata si sa se indrepte spre performanta. Incurajeaza-l, desi nu este tocmai un sport ieftin si va trebui sa platesti antrenor si orele de bazin, precum si echipamentul necesar pentru imbunatatirea performantelor. Inotul este poate cel mai complex sport din cate exista si cel mai sanatos.

Odata legitimat la un club de natatie, copilul va intra intr-un mediu orientat spre sanatate mentala, corporala, va trebui sa aiba o alimentatie corecta si echilibrata si va deveni mai disciplinat.

Desi este un sport individual, la antrenamentele de inot va invata nu doar ce inseamna competitivitatea, ci si spiritul de echipa. In cantonamente si turnee va avea ocazia sa vada tara si lumea, atunci cand va atinge un nivel de performanta inalt.

Desigur toate acestea presupun efort si disciplina, insa daca ai un copil cu inclinatie spre natatie, merita!

FOTO: Pixabay

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inot copii Beneficii inot copii

Articole recomandate

Citeste si despre