Nu recurgeti la post negru!

/ / Modificat: 2013-06-25
Nu recurgeti la post negru!

De foarte mult timp, in tratamentul obezitatii sunt recomandate cure in care se elimina total mesele. In cursul acestora, pacientul bea numai lichide fara nicio calorie, doar cu vitamine si minerale.

E adevarat ca putem rezista o vreme fara sa mancam deloc: chiar mai multe saptamani. Cei ce au incercat au fost multumiti de avantajele obtinute in timp scurt.


1. Foamea dispare complet si foarte rapid in doua sau trei zile, pentru ca in sange apare acetona, o substanta provenind din degradarea grasimilor.


2. Cei in cauza sunt cuprinsi de euforie datorita acetonei.


3. Starea placuta, de bine, se explica astfel: apare fenomenul de dezintoxicare in urma eliminarii alimentelor. De fapt, se stie ca 8 din 10 boli sunt de origine nutritionala.

Totul e bine si frumos pana acum, dar sunt numeroase si dezavantajele:


1. Exista riscul sa fie eliminata si masa musculara nu doar grasimea in exces. Dupa cinci zile, deja se pierde si o parte a muschilor si anume 50%.


2. Atunci cand cura aceasta este intrerupta, pacientul ia din nou in greutate: organismul preia din alimente tot ce are nevoie pentru a reface masa musculara pierduta. Cresterea in greutate este o certitudine.

Deci, niciodata nu eliminati total mancarea. Doar un regim bogat in proteine, prescris de medic, va ajuta sa slabiti si sa nu va imbolnaviti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre