Dieta cu suc de rosii. Dai jos 4 kilograme pana la Craciun

/ / Modificat: 2018-12-13
Dieta cu suc de rosii. Dai jos 4 kilograme pana la Craciun

Cateva kilograme in plus pot sta in calea fericirii oricarei doamne sau domnisoare. E suficient sa nu isi mai poata trage fermoarul rochitei pe care si-o cumparase pentru petrecerea din ziua de Craciun si totul pare ruinat. Din fericire, pentru cele 3-4 kilograme depuse din greseala pe ici pe colo exista solutii rapide.

Chiar daca rosiile sunt mai degraba legume pe care le consumam vara, in salate imbogatite cu ardei gras, ceapa si branza, ele se gasesc in supermarketuri indiferent de anotimp.

Cultivate in sere pe la noi prin tara sau importate, rosiile pot fi consumate deja oricand, mai ales ca sunt extrem de sanatoase si contin foarte putine calorii. 100 de grame de rosii contine jumatate din necesarul zilnic de vitamina C si de vitamina A. In plus, contin vitamine din complexul B, foarte bune pentru intarirea sistemului imunitar si vitamina E, care previne depunerea colesterolului. In plus, rosiile sunt bogate in antioxidanti care previn imbatranirea si contin salicilati, care ajuta sistemul circulator, prevenind aparitia bolilor de inima.

Mizand pe aceste beneficii ale rosiilor, nutritionistii au creat dieta care te ajuta sa dai jos intr-un mod sanatos 4 kilograme intr-o singura saptamana.

Iata meniul pentru fiecare din cele 7 zile:

Ziua 1

Mic dejun: O feliuta de branza proaspata degresata sau 100 g de branza de vaci, un ou fiert, o felie de paine prajita integrala, un pahar de suc de rosii proaspat, o cafea fara zahar sau cu o jumatate de lingurita de miere.

Pranz: O salata din trei rosii cu ceapa, patrunjel si o lingura de ulei de masline, 20 g de paste, un iaurt degresat si un pahar de suc de rosii proaspat.

Cina: Un bol cu supa de rosii preparata dupa reteta traditionala, 100 g de friptura de pui la gratar si un fruct la alegere.

Ziua 2

Mic dejun: O felie de branza degresata sau 100 g de branza de vaci, doua felii de paine integrala, o rosie si un ceai de plante indulcit cu o jumatate de lingurita de miere.

Pranz: O portie de supa de rosii, 150 g de peste la gratar sau preparat la aburi si un pahar de iaurt natural degresat.

Cina: O salata preparata din trei rosii, salata, verde, o ceapa, doi castraveti si o lingura de ulei de masline si un fruct la alegere.

Ziua 3

Mic dejun: O cafea neindulcita sau indulcita cu o jumatate de lingurita de miere si o salata de fructe la alegere.

Pranz: O salata orientala in care poti sa adaugi si 150 g de carne de pui pregatita la gratar si un pahar de suc de rosii.

Cina: O portie de 100 g de piure de cartofi, o salata din trei rosii si un ou fiert tare.

Ziua 4

Mic dejun: O felie de branza degresata sau 100 g de branza de vaci, doua felii de paine integrala, un pahar de suc proaspat de rosii si o cana de ceai indulcit cu o jumatate de lingurita de miere.

Pranz: O portie de 150 g de peste fiert, o salata de rosii cu doi castraveti si o ceapa si un fruct la alegere.

Cina: Un castron cu supa de rosii, o portie de 200 de grame de fasole verde si o salata de fructe.

Ziua 5

Mic dejun: O cana cu lapte de capra sau de vaca degresat si un compot de ananas.

Pranz: Un ou fiert sau prajit cu doua felii de paine integrala, o salata de rosii cu castraveti si un fruct la alegere.

Cina: O portie de 200 g de ciuperci cu telina, o salata din doua rosii, 30 g de cascaval si un pahar cu suc proaspat de rosii.

Ziua 6

Mic dejun: O ceasca de cafea fara zahar sau indulcita cu o jumatate de lingurita de miere, o felie de branza degresata sau 100 g branza de vaci dietetica si doua felii de paine integrala.

Pranz: O salata de rosii, o portie de 100 g de pui fiert, 50 g de orez fiert si un fruct la alegere.

Cina: Un cartof fiert, 100 g de peste fiert cu suc proaspat de lamaie si un pahar cu suc proaspat de rosii.

Ziua 7

Mic dejun: O ceasca de cafea amara sau indulcita cu o jumatate de lingurita de miere, un pahar cu iaurt degresat, doua felii pe paine integrala si un fuct la alegere.

Pranz: Doi cartofi fierti sau copti, o portie de 200 g de pui fiert sau la gratar si un pahar cu suc proaspat de rosii.

Cina: O salata de rosii cu doi castraveti si o ceapa, 100 g de branza degresata si un fruct la alegere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta

Articole recomandate

Citeste si despre