Dieta cu prajiturele

/ / Modificat: 2013-07-04
Dieta cu prajiturele

Dieta cu prajiturele

Dieta cu prajiturele iti promite pierdere in greutate fara infometare.

Majoritatea esecurilor curelor de slabire se datoreaza senzatiei de foame si de pofta de dulce. Dar ce s-ar intampla daca nu ai simti foamea si ai manca si prajiturele? Dieta aceasta are la baza prajiturile in reteta care te va ajuta sa slabesti. La urma umelor ce poate fi mai placut decat sa slabesti in timp ce mananci prajiturele?



Atentie, acestea nu sunt prajituri obisnuite. Ele sunt create pentru a fi inlocuitoare ale meselor – contin fibre, proteine si alte ingrediente care sa te faca sa simti senzatia de satietate. Nu contin ingrediente secrete, in afara de amino acizi si fibre.

Exista mai multe variante ale acestei ditete, dar cele mai populare sunt Dieta cu prajiturele Hollywood, Dieta pentru viata, si Dieta cu prajiturele a lui Dr. Siegal, un specialist in obezitate din Miami care a creat primele prajiturele de slabit pentru a-i ajuta pe parinti sai sa piarda in greutate (el este considerat inventatorul dietei).

Unele dintre dietele cu prajiturele sunt facute pentru ca persoanele sa le tina doar cu asistenta online, altele se tin sub supraveghere medicala.

Cum functioneaza

In cadrul dietei cu prajiturele nu exista dilema ce sa mananci, ci ce gust sa aiba prajiturica. Dieta a ajutat mai mult de jumatate de milion de pacienti ai lui Siegal sa slabeasca.

Prajiturelele contin o selectie de aminoacizi pentru a da senzatia de satietate si ingrediente care ajuta digestia. Daca mananci intre 4-6 prajiturele pe zi, vei avea un aport caloric de aproximativ 500.

Cinele sunt simple: trebuie sa contina proteine si legume. Cinele pot varia intre 300 si 1000 de calorii, mancarea ta insumand un total de 800 - 1,500 de calorii pe zi.

Oricine tine o dieta cu 800 de calorii pe zi are sanse foarte mari sa slabeasca, dar specialistii nu recomanda acest tip de dieta deoarece prezinta carente de nutrienti, minimul admis fiind de 1,200 de calorii pe zi. Expertii recomanda in cadrul majoritatii dietelor cu prajiturele, care au la baza un aport caloric foarte scazut, suplimentarea lor cu multivitamine pentru a acoperi lipsa de nutrienti.

Siegal a declarat ca pacientii lui nu au intampinat probleme in a tine dieta cu 800 de calorii pe zi si ca au slabit cu pana la 7 kilograme pe luna.

Acesta a mai precizat ca unii dintre factorii cei mai motivanti intr-o dieta sunt atunci cand reusesti sa stapanesti sau sa nu mai simti senzatia de foame, cand nu mai ai pofte si cand reusesti efectiv sa pierzi in greutate.

Un medic specialist, Evan Bass, a tinut aceasta dieta pe parcursul a mai mult de un an si a pierdut in greutate, cu success, aproximativ 20-22 de kilograme, fara sa se mai ingrase la loc.

Despre aceasta "aventura" el povesteste ca primele doua saptamani au fost cele mai dificile deoarece se simtea slabit. Dupa aceasta perioada Evan a reusit sa isi stabileasca un program de exercitii fizice in timp ce dimineata si la pranz manca prajiturelele minune.

Acesta a mai adaugat ca este un mare amator al prajiturelelor cu ciocolata si ca nu s-a saturat sa manance in fiecare zi cam 6-8 bucati.

El spune ca, de cand tine dieta, este mai sanataos dar si ca a fost la controale medicale periodice. Dupa un an de dieta, el inca mai manaca prajiturele in timpul saptamanii, dar in weekend isi mai permite cateva tratatii, fara sa exagereze.

Ce poti sa mananci

Prajiturelele care inlocuiesc micul dejun, pranzul si gustarile au intre 90 si 150 de calorii fiecare si diferite arome (ciocolata, banane, afine, grau, cocos etc)

Poti sa bei pana la opt cani de cafea fara calorii, ceai neindulcit sau apa. Alcoolul, dulciurile, fructele, lactatele sau alte alimente sunt interzise.

Cinele trebuie sa contina proteine (din carne slaba) si/sau legume. Cinele pot varia intre 300 si 1000 de calorii, mancarea ta insumand un total de 800-1,500 de calorii pe zi.

Atat cartea cat si prajiturile pot fi comandate de pe site-ul cookiediet.

Ce spun expertii

Purtatorul de cuvant al Asociatiei Americane a Dieticienilor, Dee Sandquist, spune ca aceasta dieta este inca o varianta a dietelor care propun un susbstitut pentu mese si ca poate fi eficienta in multe cazuri.

Cu toate acestea, ea spune ca este mai bine ca in masa de seara sa incluzi si fructe, cereale integrale, lactate slabe, chiar daca depasesti 300 de calorii.

Specialistii sunt de acord ca oricine tine o dieta cu 800 de calorii pe zi va slabi, dar ei nu recomanda acest tip de dieta deoarece prezinta carente de nutrienti (luati din lactate, fibre, fructe etc), minimul admis fiind de 1,200 de calorii pe zi.

Specialistii mai recomanda oricui vrea sa inceapa aceasta dieta sa se consulte mai intai cu un nutritionist si sa isi faca controale regulate la medic. De asemenea, ei subliniaza faptul ca un program de exercitii fizice este neaparat necesar in orice dieta.

Dieta este ideala pentru oamenii foarte ocupati care nu au timp sa se gandeasca in fiecare zi la ce sa manance. Este si o metoda simpla de a monitoriza aportul caloric.

Tine minte ca desi poate suna distractiv sa mananci prajiturele in fiecare zi, dieta poate deveni la un moment dat plictisitoare.

Specialistii mai recomanda ca, dupa ce ti-ai atins greutatea ideala, sa inlocuiesti o singura masa cu prajiturele si celelalte doua sa fie compuse din alimente sanatoase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit Prajituri

Articole recomandate

Citeste si despre