Dieta pentru un abdomen plat

/ / Modificat: 2013-06-13
Dieta pentru un abdomen plat

Dieta pentru un abdomen plat

Dieta pentru un abdomen plat suna ca un vis frumos: mananca anumite alimente si spune la revedere grasimii de pe abdomen.

Dieta pentru un abdomen plat promite sa ...iti faca abdomenul plat in timp ce slabesti pana la 7-8 kilograme in 32 de zile. Coperta cartii avertizeaza ca un abdomen plat se realizeaza cu ajutorul atitudinii si a alimentelor. Nu este nevoie de nici macar un exercitiu fizic pentru abdomen.


Scrisa la prima persoana, de Liz Vaccariello, redactor sef al publicatiei Prevention, cartea se adreseaza milioanelor de persoane care vor sa aiba o talie mai subtire.

Dieta este de fapt un plan de 1,600 de calorii, de tip mediteranean, cu accent pe alimente crude, neprocesate: fructe, legume, cereale integrale, nuci, fasole, seminte, proteine slabe si foarte putine carne rosie (o data pe luna).

Potrivit autorului, ingredientul secret al dietei pentru un abdomen plat este grasimea monosaturata, sau MUFA, adaugata la fiecare masa. MUFA poate fi gasita in masline, avocado, nuci, semnite, ciocolata neagra, soia, si uleiurile de masline si de floarea soarelui.

"Studiile arata ca MUFA au foarte multe beneficii in privinta sanatatii si au ca tinta grasimile de pe abdomen. Ele controleaza si satietatea, asa ca prin adaugarea unei MUFA in timpul meselor si gustarilor este mai usor sa te tii de regim si sa pierzi din grasimea de pe abdomen", potrivit co-autorului cartii, Sass.

Inainte de a incepe planul de 28 de saptamani, cei care tin dieta vor trebui sa tina mai intai timp de 4 zile un regim cu 1,200- 1400- de calorii pe zi, menit sa reduca din balonare si sa ii motiveze pe oameni sa manance mai sanatos. In primele zile cei care tin dieta vor bea 2 litri de apa condimentata pe zi (un amestec de condimente, ierburi, lamaie si castravete). Acest amestec este conceput pentru a reduce balonarea si constipatia.

Exercitiul fizic este optional, dar recomandat de catre cei care au conceput dieta. Un capitol intreg se refera la exercitii pentru abdomen, explicate in detaliu.

Ce poti sa mananci

Fie ca esti vegetarian sau mananci si carne, ai alergii de la mancare, sau ai intoleranta la lactoza, planul acesta poate fi adaptat pentru a-ti satisface nevoile individuale. Planul include patru mese pe zi, a cate 400 de calorii fiecare, la fiecare patru ore, si fiecare masa trebuie sa includa o MUFA.

Cei care tin dieta nu trebuie sa numere caloriile. In schimb, ei vor alege dintr-o lista de 28 de alimente pe care sa le combine pentru mic dejun, pranz si cina, plus gustare. Lista de alimente contine si portiile recomandate, iar caloriile iti permit flexibilitate in crearea meselor. In carte mai gasesti si 8 retete de mancaruri recomandate.

Sample de meniu anti-balonare

Mic dejun: o cana de fulgi de orez, o cana de lapte slab, jumatate de cana de ananas, un sfert de cana de seminte de floarea soarelui.

Pranz: 3 bucati de ton slab in apa, o cana de morcovi, o felie de branza slaba.

Cina: 3 bucati de piept de pui, o cana de ciuperci sote cu o lingura de ulei de masline, jumatate de cana cu orez brun.

Gustare: snack cu ananas (o cana de lapte slab, 4 felii de ananas si o lingura de ulei de seminte de in bagate la mixer), 2 litri de apa condimentata

Sample de meniu pentru abdomen plat

Mic dejun: mar, migdale, germeni de grau

Pranz: sandvis cu sunca, branza, varza, rosie si pesto in chifla cu fibre si o cana de rosii cherry.

Cina: 3 bucatele de somon la gratar cu 2 linguri de migdale si o cana si jumatate de mazare verde boabe.

Gustare: un sfert de cana de humus cu 2 linguri de migdale si o cana de felii de ardei gras.

Caloriile pot varia in functie de individ, de la 1,200 la 2,000 de calorii.

Cum functioneaza

Premisa dietei abdomenului plat este ca daca reduci caloriile la 1,600 de calorii pe zi, adaugi o MUFA la fiecare masa, si faci exercitii fizice (optional) vei slabi si vei obtine un abdomen plat.

Vei slabi cu aceasta dieta, dar probabil nu din cauza alimentelor MUFA, ci din cauza ca vei manca mese sanatoase la intervale regulate.

Ce spun expertii

Desi expertii sunt in general de acord ca slabitul in zona abdominala este un lucru bun, deoarece grasimea in exces din acea zona poate mari riscul de probleme cardiovasculare, ei sunt circumspecti cu privire la dietele care pun accent pe acest lucru. Ei spun ca nu exista dovezi stiintifice care sa asocieze alimentele MUFA cu reducerea grasimii din zona abdominala.

Alti experti atrag atentia ca cei care tin dieta trebuie sa fie foarte atenti cu portiile, deoarece este foarte usor sa exagerezi cu anumite alimente MUFA si sa ajungi sa te ingrasi in loc sa slabesti.

Mai multi specialisti spun ca cea mai buna solutie pentru a obtine un abdomen plat este sa faci exercitii fizice pentru forta si exercitii de tipul celor aerobice combinate cu o dieta sanatoasa.

Dieta nu este insa considerata periculoasa pentru santate si te va ajuta intr-adevar sa slabesti cu cateva kilograme. Nu vei avea probleme cu lipsa nutrientilor esentiali si vei invata sa controlezi cu eficacitate portiile de mancare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre