5 semne ca dieta iti pune sanatatea in pericol

| | Modificat: 2011-05-09 17:04:23

Dietele de sabire trebuie sa respecte cateva reguli esentiale si sa "armonizeze" cu sanatatea, nu sa o distruga. Unele femei ar face absolut orice pentru a slabi, chiar si sa-si puna in pericol viata. Ele apeleaza la diete-minune care le distrug sanatatea. Iata cateva semne care arata ca dieta pe care o urmezi te poate imbolnavi!

1. Recomanda mai putin de 1200 de calorii

Nu da credit niciunei diete care incurajeaza consumul a mai putin de 1200 de calorii. Nu numai ca incetineste metabolismul, dar consumul a prea putine calorii poate face organismul sa retina o cantitate mai mare de grasime, si sa "arda" proteine si tesut muscular.

De asemenea, riscul de malnutritie este foarte mare, lucru ce conduce la o multime de complicatii si boli asociate acestei conditii.

2. Pretinde ca accelereaza metabolismul

Dietele care sustin ca ajuta la accelerarea functiei metabolice incurajeaza consumul anumitor alimente sau administrarea unor suplimente. Insa daca vrei cu adevarat sa iti accentuezi metabolismul nu iti bombarba organismul cu suplimente, bea cat mai multa apa, ceai si consum moderat de cafea.

3. Incurajeaza consumul aceluiasi aliment sau tip de alimente pe mai multe zile

Cele mai sanatoase diete sunt cele care combina in mod echilibrat categoriile de alimente, astfel incat organismul sa beneficieze de mai multi nutrienti de care are nevoie. Chiar daca recomandarile sunt sanatoase nu este indicat sa mananci o zi intreaga numai iaurt sau numai mere, pentru ca organismul are nevoie de doze zilnice de alte vitamine si minerale pe care e bine sa i le procuri prin alimentatie.

4. Iti promite un rezultat incredibil in cateva zile

Cele care promit marea cu sarea sau mai exact, pierderea unui numar record de calorii intr-un timp foarte scurt, au ceva putred la mijloc. Nu te increde in ele! Un slabit sanatos este unul moderat si pe termen lung.

Aceste diete miraculoase promoveaza metode nesanatoase si periculoase pentru organism, putand duce si la deces. De la pastile de slabit pana la infometare, toate acestea promovau nesanatatea in favoarea catorva kilograme pierdute.

Restrictioneaza accesul la unul din cei 3 macronutrienti (grasimi, carbohidrati si proteine)

Toti acesti 3 macronutrienti sunt esentiali si au rol specific in functionarea organismului. Regimurile de slabit care descurajeaza consumul unuia dintre ele priveaza organismul de elemente esentiale in buna lui dezvoltare.

5. Se bazeaza pe pastile de slabit

Chiar daca sunt laudate ca sunt 100% naturale, din plante, ele sunt nocive pentru sanatate. S-au semnalat numeroase efecte secundare periculoase in cazul multora dintre ele. In plus, administrarea de pastile de slabit, fara tinerea unui regim adecvat si fara miscare fizica, poate fi fatala pentru unele femei. Exista cazuri in care s-a murit de la pastile de slabit.

Cele mai periculoase efecte ale dietelor periculoase

  • scaderea imunitatii si predisupunerea la cele mai periculoase afectiuni;

  • depresie (frustrari, anixetate, iritabulitate etc.);

  • deshidratare;

  • boli cardiovasculare;

  • caderea parului;

  • extenuare;

  • carente grave de vitamine si minerale;

  • atrofiere msuculara etc.

Taguri Semne diete periculoase Diete periculoase Dieta slabit

Citeste si despre

Articole de la parteneri