Studiu: Viata amoroasa a mamei ar putea influenta relatiile copiilor

/ / Modificat: 2018-11-22
Studiu: Viata amoroasa a mamei ar putea influenta relatiile copiilor

Poti mosteni aspectul mamei tale, gusturile sale culinare si chiar istoria ei de viata amoroasa. Potrivit unui studiu, numarul relatiilor pe care le ai si tipul acesteia poate fi o reflectare a ceea ce mama ta a trait in dragoste.

Povestile se repeta

"Rezultatele noastre sugereaza ca mamele pot avea anumite caracteristici care le fac mai mult sau mai putin de dorit in casatorie sau in relatii", a declarat Claire Kamp Dush, autorul principal al studiului si profesor asociat de stiinte umane la Universitatea de Stat din Ohio.

Studiul, publicat in "Science Daily", a concluzionat ca copiii pot mosteni aceste caracteristici de-a lungul vietii si le pot aplica in viata lor amoroasa.

Pentru a determina ce posibilitate exista sa ai o viata amoroasa ca a mamei tale, cercetatorii au studiat mai mult de 7000 de persoane, (mame cu copiii lor biologici) timp de cel putin 24 de ani.

Datele studiului sugereaza ca abilitatile de relatie ale unei mame, atat in timpul casatoriei, cat si in afara ei, pot fi transmise copiilor ei, si prin urmare, joaca un rol important in succesul relatiilor acestora.

"Ar putea fi faptul ca mamele care au mai multi parteneri nu au abilitati deosebite de a relationa, nu stiu cum sa faca fata conflictelor sau au probleme mentale. Indiferent de aceste mecanisme, ele pot induce aceste caracteristici si copiilor lor. Astfel, acestia pot avea si ei relatii instabile," a spus Kamp Dush in studiu.

In timp ce poti sa actionezi ca mama in relatii, nu inseamna ca esti destinat sa treci prin aceeasi poveste. De fapt, daca nu iti doresti o viata amoroasa ca a mamei tale, poti alege sa fie diferita. Depinde cum vrei sa traiesti!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata sexuala femei

Articole recomandate

Citeste si despre