Gestul despre care multe mame nu stiu a le pune copilul in pericol. Nu o sa mai faci asta cu mancarea

/ / Modificat: 2021-09-03
Gestul despre care multe mame nu stiu a le pune copilul in pericol. Nu o sa mai faci asta cu mancarea

Ca mama iti doresti tot e este mai bun pentru copilul tau, indiferent la ce ne-am referi. Tocmai de aceea de cate ori gatesti ceva grozav, vrei ca micutul tau sa se bucure cat mai mult de preparatul respectiv, asa ca obisniesti sa il pui in frigider, acoperit cu folie de aluminiu. Stop!

Folia de aluminiu este extrem de utila in bucatarie, iar cea mai frecventa utilizare este, probabil, ambalarea resturilor de mancare, care pot fi reincalzite si consumate mai tarziu. Ei bine, oricat ar fi de practic, ideea este cum nu se poate mai proasta.

De ce sa eviti folia de aluminiu

Fie ca o folosesti la gatit, infasurand in ea carnea sau pestele inainte de a le pune pe gratar, fie ca are rolul de capac pentru vasele cu mancare de reincalzit, folia de aluminiu poate provoca probleme de sanatate. Cum? Ei bine, atunci cand folia se incalzeste, o parte din ea se scurge in mancare, ceea ce nu este tocmai benefic, potrivit cercetatorilor. Studiile au aratat ca folosirea foliei de aluminiu la gatit este daunatoare, intrucat metalul nu este eliminat atat de usor din organism.

La caldura si in special atunci cand intra in contact cu alimente acide sau condimentate, aluminiul se descompune si ajunge, practic, in mancare.

Cat aluminiu inseamna "prea mult"

Potrivit OMS, un aport zilnic de 40 mg de aluminiu pe kilogram de greutate corporala este sigur si chiar benefic. Concret, o persoana care cantareste 10 kg, 400 mg de aluminiu pe zi reprezinta o doza normala. Cum ajunge el in mancare? Prin intermediul vaselor folosite la gatit sau incalzit mancarea. Si totusi folia de aluminiu de unica folosinta ar fi mai bine sa fie folosita la altceva. Nu o spunem noi, o spune o cercetare realizata de specialisti in domeniu, care au demonstrat stiintific faptul ca aluminiul din folie se regaseste in cantitati mult mai mari in mancare.

Cum scapi de aluminiul din bucatarie

Desi folia de aluminiu pare foarte practica, ea nu este tocmai sigura pentru copilul tau, asa ca ar trebui sa renunti sa o mai folosesti pentru a stoca alimentele in frigider sau congelator. 

Foto: Pixabay.com

Cumpara, in schimb, recipiente cu capac ce se inchide etans, pentru ca bacteriile sa aiba blocata calea spre alimente. 

Ar fi de preferat sa optati pentru recipiente din sticla, pentru ca nici plasticul nu este indicat pentru a stoca alimentele.

Daca te gandesti ca vasele pentru stocarea hranei vor ocupa prea mult loc, gandeste-te cat de usor iti va fi sa le organizezi si sa scapi, astfel, si de haosul din frigider, nu doar de materialele neprietenoase cu familia ta.

Foto: Pexels.com

Articole recomandate

Citeste si despre