Este lucru sigur: Mamele singure cresc copii minunati

/ / Modificat: 2019-02-13
Este lucru sigur: Mamele singure cresc copii minunati

Pentru orice copil ar fi ideal sa creasca si sa se dezvolte alaturi de ambii parinti. Dar nu intotdeauna se intampla asa. Si in multe cazuri mamele sunt cele care cresc copilul, singure. Studiile confirma faptul ca micutii crescuti doar de mama sunt la fel ca cei care cresc alaturi de ambii parinti.

In iulie 2017, cercetatori ai Societatii Europene de Reproducere Umana si Embriologie din Belgia au lansat un studiu din care a reiesit ca micutii crescuti de femei care aleg sa fie mame singure (femeile, de exemplu, care au ramas insarcinate folosind un donator de sperma), sunt la fel de buni ca si cei cu doi parinti.

Iata ce a evidentiat studiul:

Nu au existat diferente semnificative in implicarea emotionala sau stresul parental intre tipurile de familie. Mamele singure au aratat scoruri semnificativ mai mari cu privire la sprijinul social pe care l-au primit. Nu au existat diferente semnificative nici in ceea ce priveste bunastarea copilului, in comparatie cu cei care provin din familii cu doi parinti.

Cu alte cuvinte: toti copiii sunt in regula

Desigur, exista o multime de discutii despre faptul ca gospodariile cu un singur parinte nu sunt ideale pentru copii.

"Presupunerea care se refera la faptul ca nu este bine pentru un copil sa traiasca intr-o familie fara tata, se bazeaza in principal pe analizarea copiilor ai caror parinti sunt divortati si care au avut de-a face cu un conflict parental. Cu toate acestea, se pare ca orice influenta negativa asupra dezvoltarii copilului depinde mai mult de o relatie de parinte-copil tulbure si nu de absenta unui tata," a spus Mathilde Brewaeys, unul dintre cercetatorii studiului, pentru Science Daily.

Din ce in ce mai multe femei aleg sa fie mame singure in zilele noastre, pentru ca isi doresc foarte mult un copil si nu se lasa influentate de parerile celor din jur.

Desigur, unii experti in familie au tras semnalul de alarma pentru cresterea mare a numarului de mame singure, dar tocmai acest lucru evidentiaza studiul. Nu este nimic rau ca o mama sa-si creasca singura copilul.

Fiecare tip de familie este minunat - fie ca este un singur parinte, o familie cu mama si tata sau doar o matusa deosebita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Mama singura

Articole recomandate

Citeste si despre