Mamele trebuie sa plece in vacanta FARA COPII, cel putin o data pe an

/ / Modificat: 2019-04-25
Mamele trebuie sa plece in vacanta FARA COPII, cel putin o data pe an

A fi mama este visul oricarei femei, dar in multe cazuri, plansul continuu, schimbarea scutecelor si noptile fara somn transforma totul intr-un cosmar.

Daca iti acorzi putin timp pentru a te odihni dupa niste zile obositoare, nu trebuie sa te consideri o mama rea. Din contra, psihologii recomanda sa pleci intr-o vacanta fara copii, cel putin o data pe an.

Nava Silton, psiholog la Universitatea Cornell, spune ca este foarte important ca o mama sa-si dedice timp, pentru ca ea este intotdeauna pe locul al doilea pe lista prioritatilor.

"Toti oamenii au nevoie de timp pentru ei si este important sa intelegeti acest lucru cand sunteti mame", spune specialistul.

Un cuplu trebuie sa aiba timp si pentru el

Acesta recomanda ca un cuplu sa gaseasca timp si pentru a petrece momente departe de haos.

"O calatorie in cuplu este o buna ocazie pentru regasire. Sa ne amintim ca, pe langa faptul ca sunt o familie, ei sunt un cuplu. Si mai trebuie sa ne amintim ca ne-am indepartat de obligatiile si rutina zilnica, pentru a ne bucura de romantism si intimitate fara intrerupere", a precizat psihologul.

Specialistul ii asigura pe cei care se simt vinovati pentru ca s-au indepartat de copiii lor, pentru cateva zile, ca nu fac nimic rau.

"Copiii sunt greu de scos din rutina lor care include scoli, pediatri, cursuri de engleza, dentisti etc. Este sanatos si natural sa doresti sa iei o pauza pentru a-ti reincarca bateriile", a mai spus psihologul.

Silton a mai adaugat ca aceasta este o terapie care aduce beneficii si celor mici, care, fiind departe de mamele lor, sunt fortati sa rezolve singuri situatiile cu care se confrunta.

"Este important ca micutii sa vada acel echilibru care, in mod ideal, trebuie sa fie atins in familie", crede Silton.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame Timp mama Vacanta fara copii

Articole recomandate

Citeste si despre