5 lucruri pe care parintii le sacrifica pentru copii fara sa-si dea seama

/ / Modificat: 2020-05-15
5 lucruri pe care parintii le sacrifica pentru copii fara sa-si dea seama

Dupa ce devii parinte viata se schimba pentru totdeauna. Cei care nu au copii nu isi pot face o idee despre ce inseamna sa fii tata sau mama. Cred ca isi poti imagina, dar nu este deloc asa. Vei descoperi doar dupa ce vei avea un copil.

Cand esti parinte ai parte de tot felul de experiente minunate. Desi sunt si unele mai putin placute. Imediat dupa ce apare un copil in viata ta, prioritatile se schimba radical si nu poti controla acest lucru. Insa copiii nu sunt constienti de sacrificiile pe care le fac parintii lor din momentul in care ei vin pe lume.

Lucruri pe care parintii le sacrifica 

Odata ce apare un micut in viata ta, renunti la anumte lucruri extrem de importante in viata fiecarui om.

1. Libertatea

Libertatea este primul lucru pe care il sacrifica parintii. Libertatea de a se gandi la ei, libertatea de a face ceea ce doresc fara a da explicatii, libertatea de a cheltui bani pentru capriciile lor. Acea libertate este sacrificata pentru totdeauna. Pentru o persoana egoista sau narcisista, aparitia unui copil poate reprezenta un moment dificil, deoarece libertatea este foarte important pentru ea. 

2. Traiesti cu teama

Cand nu ai copii, nu ai griji. Poti avea anumite temeri legate de pierderea locului de munca, de lipsa banilor sau din cauza celor dragi. Dar aceasta teama nu are nicio legatura cu grija pe care o simti fata de copiii tai.

Cand esti parinte, iti este teama in mod constant, desi este ceva diferit. Nu este o frica care te paralizeaza, ci te face mai puternic. Iti este teama ca ceva se va intampla cu copiii, vrei sa fie mereu bine. Sanatatea, siguranta si libertatea lor conteaza cel mai mult pentru tine.

3. Timpul

Timpul este pretios si nu constientizezi asta pana nu devii tata sau mama. Fiecare minut conteaza, iti lipsesc ore pe zi pentru a le rezolva pe toate. Iti lipsesc orele noaptea pentru a te odihni si iti lipsesc zile pe an, pentru a nu trece atat de repede. Iti doresti mai mult timp pentru a-l petrece cu familia ta si vei lua timp de la tine pentru a-l dedica restului lumii.

4. Banii

Ai mai multe responsabilitati financiare si nu mai poti cheltui banii asa cum faceai inainte, pe tot felul de lucruri, unele inutile. Acum fiecare ban conteaza pentru ca micutii tai au nevoie de haine, mancare si trebuie sa mearga la scoala. Cheltuielile sunt enorme si nu iti dai seama pana nu devii parinte. Dar nu te deranjeaza sa cheltui acesti bani pentru cei mici, atat timp cat acoperi toate nevoile lor.

5. Viata sociala

Viata ta sociala este un alt aspect pe care il vei sacrifica. Intalnirile cu prietenii vor fi numarate, dar nu te deranjeaza sa te vezi mai putin cu ei, pentru ca vei petrece mai mult timp cu familia. Acasa exista programe si rutine care trebuie urmate pentru bunastarea copiilor si vei face tot ce trebuie pentru a fi bine. 

Toate aceste sacrificii le faci din dragostea sincera pentru micutii tai. Si le vei face ori de cate ori va fi nevoie, pentru ca ei sa creasca puternici si sanatosi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Bani

Articole recomandate

Citeste si despre