Relatia dintre soti dupa nastere

/ / Modificat: 2009-11-27
Relatia dintre soti dupa nastere
Intrebare:

- As dori sa stiu de ce sotul meu si-a schimbat atitudinea fata de mine dupa ce am nascut? Sex facem tot mai rar, chiar la 2-3 luni, comportament distant si rece...

Raspuns:




 

Nasterea unui copil aduce cu sine sentimente noi, carora uneori nu suntem pregatiti sa le facem fata. Sentimentele materne sau paterne pot fi uneori slabe, iar alteori foarte puternice, astfel incat sa nu mai lase loc si altor sentimente.

In cazul sotului tau, se poate sa fie aceasta ultima varianta. Emotiile puternice fata de copil, grija pentru el, noua postura de tata sa fie atat de puternice si coplesitoare, incat sa nu mai poata simti si altceva.

O alta varianta este ca el, dupa ce ati nascut, sa va vada numai ca mama, nemaireusind sa va perceapa si ca femeie, ca sotia lui. Astfel, va percepe numai in relatie cu copilul, nu si in relatie cu el.

Oricare ar fi cazul, este important sa vorbiti cu el despre ceea ce va framanta. Apoi, incercati sa aveti momente numai ale voastre, in care sa nu fie si copilul in preajma. Redescoperiti-va unul pe celalalt ca barbat si femeie, refaceti lagatura dntre voi doi, aceea care v-a adus impreuna la inceput.

Poate are nevoie sa se indragosteasca din nou de tine. Pentru aceasta arata-i din nou femeia de care s-a indragostit la inceput sau femeia care ai ajuns acum sa fii.

Daca aceste variante nu au succes, incercati sa apelati la ajutorul unui psiholog.

Mult succes!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre