Proaspatul tatic si atractia sexuala

/ / Modificat: 2014-01-23
Proaspatul tatic si atractia sexuala

Cand un cuplu planuieste sa aduca pe lume un copil, dorinta aceasta este puternica la amandoi. Cu toate ca viitoarea mamica este cea care duce greutatile sarcinii si nasterii, sotul este de cele mai multe ori la fel de stresat si ingrijorat ca ea. Cu siguranta el si-ar dori sa poata face mai mult iar emotiile si surprizele se tin lant.


Cand un cuplu planuieste sa aduca pe lume un copil, dorinta aceasta este puternica la amandoi. Cu toate ca viitoarea mamica este cea care duce greutatile sarcinii si nasterii, sotul este de cele mai multe ori la fel de stresat si ingrijorat ca ea. Cu siguranta el si-ar dori sa poata face mai mult iar emotiile si surprizele se tin lant.

 




Copilasul soseste, familia creste si viata de cuplu se schimba in multe sensuri. Este perfect de inteles ca o vreme dupa nastere atractia sexuala dintre cei doi sa fie aproape nula.

Acesta este tocmai ragazul pe care organismul mamei il ia pentru refacere. Dar pentru bunul mers al relatiei afective dintre soti este bine ca activitatea sexuala sa revina, cand acest lucru este posibil.



N-am sa vorbesc aici de cazurile acelea fericite cand cei doi sunt perfect sincronizati si pregatiti sa reia activitatea sexuala in acelasi moment magic. Asta pentru ca nu este nimic de spus, este doar de admirat.

Vreau sa abordez un subiect mai delicat, pe care noi femeile avem uneori tendinta de a-l ignora: ce se intampla atunci cand partenerul nostru este mai sensibil decat noi?

Femeia insarcinata si proaspata mamica este mai vulnerabila ca de obicei. Dar cu toate greutatile (sau poate datorita lor), maternitatea o face pe femeie mai puternica intr-un anume fel; o implineste, o dezvolta si o responsabilizeaza.


Aparitia unui copil nu ar trebui sa scada afectiunea si interesul pe care partenerii si le acorda reciproc. Dar cu toata frumusetea acestui eveniment el poate produce anumite dezechilibre.

Sarcina si nasterea isi pun amprenta definitiv si in psihicul barbatului. La o prima vedere pare greu de crezut, pentru ca nu el ramane gravid, nu el poarta timp de noua luni un copil in pantece, nu el naste, etc, etc.

Sa facem putina istorie! Anii ‘50 – ‘60 au fost dominati de "revolutia sexuala" care a avut ca fenomen central emanciparea femeii intr-o societate dominata de barbati. Dar nu doar femeile erau victimele acestei societati.

Barbatul putea suferi la fel de mult. Patriarhatul impunea fiecarui exemplar masculin in parte, sa fie puternic si neclintit in fata problemelor vietii.

"Boys don’t cry!" asa suna educatia pe care acestia o primeau de acasa. Dar nu de putine ori chiar ei clacau sub aceasta povara. Asa ca, dupa ce s-au mai linistit apele cu emanciparea femeii, au inceput si ei sa-si verbalizeze problemele.

Societatea actuala este mult mai permisiva si mai deschisa comunicarii. Desigur, exista modele masculine si feminine, foarte mult mediatizate dar care de cele mai multe ori nu n-au nimic de-a face cu viata reala.

Sa revenim si sa vedem de ce maternitatea ar putea schimba comportamentul erotic si sexual al barbatului.

De multe ori el cade intr-un soi de veneratie fata de partenera lui insarcinata si fata de fiinta aceea miraculoasa care creste in ea. Multiple sentimente dau navala in mintea lui dar acestea nu sunt deloc erotice.

Viitorul tata devine hiperprotectiv si se teme ca sexul le-ar putea dauna mamei si copilului. Apoi formele sotiei, candva atragatoare si sexy se schimba, iar atentia ei se orienteaza aproape exclusiv asupra copilului.

Mai tarziu unii pot incerca usoare sentimente de gelozie asistand la legatura intima dintre mama si copil si au senzatia ca au pierdut ceva, poate definitiv.

Sanii mamei plini de lapte sunt sursa de hrana a copilasului lor, deci atractia sexuala fata de ei este de neconceput. Feminitatea partenerei, care era aproape pur sexuala, capata dimensiunile ne-erotice ale maternitatii.

Multi viitori tatici doresc sa fie in sala de nasteri atunci cand copilul lor vine pe lume. Insa aceasta experienta poate sa le schimbe pentru multa vreme imaginea despre partenera.

Acum, bineinteles nu totul se refera la sex si faptul ca tatal asista la nastere este foarte romantic, emotionant si ii apropie enorm pe cei doi. Din pacate, unii barbati sunt foarte marcati si nu se simt capabili sa reia relationarea sexuala cu mama copilului lor, cu toate ca si-ar dori.

Ce este de facut intr-o astfel de situatie? Comunicarea sincera si deschisa intre parteneri este cel mai bun fond pe care se poate gasi o rezolvare. Nu va pierdeti optimismul, umorul si dragostea de viata! Redescoperiti-va erotismul si bucurati-va unul de altul.

In felul acesta veti fi o familie completa si fericita. Cel care se va bucura cel mai mult de asta va fi tocmai rodul pasiunii voastre: copilasul de la inceputul povestii.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre