Bebe a sosit! Ai timp si pentru partenerul tau?

/ / Modificat: 2011-06-22
Bebe a sosit! Ai timp si pentru partenerul tau?

Odata ce ai nascut, viata devine din ce in ce mai ocupata, iar timpul pe care il acordai partenerului tau, nu mai este acelasi. Este normal ca dupa nasterea copilului, relatia dvs cu partenerul sa ajunga pe locul 2, cel putin in primul an.


Odata ce ai nascut, viata devine din ce in ce mai ocupata, iar timpul pe care il acordai partenerului tau, nu mai este acelasi. Este normal ca dupa nasterea copilului, relatia dvs cu partenerul sa ajunga pe locul 2, cel putin in primul an.

Este posibil ca noul tatic sa se simta dat la o parte, deoarece partenera sa este acum o noua mamica si nu mai poate sa-i acorde toata atentia sa. Insa cu timpul, atunci cand noii parinti se obisnuiesc cu rutina, acestia vor aborda un alt tip de intimitate si apropiere.

Acestea sunt cateva sugestii pentru a va apropia mai mult de partenerul dvs:

Aranjati o intalnire ca pe vremuri

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa angajati un babysitter.

In cazul in care banii sunt o problema sau in cazul in care nu aveti incredere intr-o persoana straina sa aiba grija de cel mic, atunci rugati un membru al familiei sau un prieten sa aibe grija de copil.


Iesirea in oras nu trebuie neaparat sa dureze foarte mult, scopul este de a petrece putin timp impreuna singuri, departe de grijile zilnice. Puteti sa va plimbati, sa luati cina sau sa mergeti la film.

Aranjati o intalnire acasa

Nu aveti nevoie neaparat de un babysitter pentru a va acorda atentie unul celuilalt. Panditi momentul in care copilul a adormit. Rezistati tentatiei de a va arunca pe canapea si a deschide televizorul si incercati sa stati impreuna, indicat fata in fata. Faptul ca va concentrati unul asupra celuilalt si pentru pretul a catorva minute, poate insemna foarte mult. Se intampla foarte des ca noii parinti sa uite de acest contact vizual, foarte important intr-o relatie. Prin aceste simple priviri va veti simti mult mai conectati (sansele sunt ca acestea sa va ajute sa va reluati si viata sexuala).

Incearca sa fii creativa

Nu e nevoie sa astepti sa se insereze pentru a va petrece timpul cu partenerul dvs. De exemplu, puteti incerca sa lucrati impreuna sau in cazul in care acest lucru nu este posibil, sa luati masa de pranz impreuna macar o data pe saptamana. Cateodata, este surprinzator cum o conversatie te poate ajuta sa te relaxezi, mai ales atunci cand va intalniti ziua si nu este nici un copil care plange prin preajma.

Cumpara bilete din timp pentru o iesire in oras

In cazul in care cumparati bilete pentru o piesa de teatru, film, concert sau un eveniment sportiv, va veti simti obligati sa mergeti! In cazul in care banii sunt o problema, ati putea sa impartiti costul biletelor si a babysitter-ului cu un alt cuplu cu copil.

Tratati weekend-ul ca weekend!

Puneti pachetul de scutece in geanta, luati-va un rucsac cu cele necesare si profitati de weekend impreuna ca familie.Exusta o multitudine de variante cand este vorba de distrat si iesit din monotonia zilnica: puteti sa mergeti la padure sau puteti chiar sa-l duceti pe cel mic la gradina zoologica. Trebuie doar sa va orientati asupra unui loc.

O nota finala: Faceti-va timp si pentru dvs!

Este foarte posibil ca noii parinti sa ramana prinsi in slujba de parinte si acestia sa uite ca trebuie sa-si faca timp si pentru ei. Insa este dificil sa acorzi tot timpul tau altei persoane. Nu trebuie neaparat sa renunti la timpul cu copilul tau, a-ti rezerva timp pentru tine, se refera mai mult la faptul ca trebuie sa faci ceva ceea ce-ti place, fie ca este vorba sa asculti un cd favorit, sa faci o plimbare in parc sau sa suni o prietena.

RETINE!

Un parinte fericit duce la o casnicie fericita si de asemenea la un copil fericit.




Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre