Studiu: Daca decorezi casa de Craciun mai devreme, vei fi mai fericit

/ / Modificat: 2018-11-23
Studiu: Daca decorezi casa de Craciun mai devreme, vei fi mai fericit

Daca te simti singur si trist inainte de Craciun, poti iesi din acesta stare mai usor decat ai crede. Intra mai devreme in spiritul acestei sarbatori si sigur te vei simti mai relaxat. Cel putin asta sustin psihologii.

Potrivit unui studiu realizat recent, persoanele care incep decorarea casei cu mult inaintea sosirii Craciunului sunt mai fericite.

Intrebarea fireasca este "DE CE?" Specialistii au gasit si raspunsul.

Potrivit studiului publicat in The Journal of Environmental Psychology, spiritul de Craciun reduce anxietatea, stresul si negativitatea. De asemenea, conform cercetarii, fericirea pe care o simti in perioada sarbatorilor de iarna este una constructiva, doarece este impartita cu celalti oameni. Se spune ca este o fericire contagioasa!Se pare ca spiritul Craciunului tinde sa dezvolte foarte multe valori. Printre acestea se numara:

Prietenia

Persoanele care se lasa "invadate" de spiritul Craciunului tind sa fie mai prietenoase si mai amabile cu toata lumea din jur.

Iertarea

Spiritul de Craciun ne face, de asemenea, mai indulgenti si avem tendinta de ierta mai usor greselile celor din jur.

Solidaritatea

Da, Craciunul ii face pe oameni sa se sustina mai mult unii pe ceilalti si in aceasta perioada tind sa se concentreze mai mult pe nevoile altora.

Apropiere mai mare de familie

Studiul a aratat ca din momentul in care incepi sa decorezi casa de Craciun, simti mai mult dorinta de a petrece timp in familie. Cercetari trecute au aratat ca oamenii au tendinta de a asocia Craciunul cu sentimente de nostalgie si chiar cu o oarecare tristete. Dar, in realitate, s-a demonstrat ca acest lucru se intampla pentru putini oameni. Cei mai multi simt pozitivism, iar fericirea lor creste cu aparitia primelor decoratiuni de Craciun.

Cu toate acestea, studiul releva si date contradictorii. Potrivit psihologilor care au participat la aceasta cercetare, daca asculti muzica de Craciun pe tot parcursul zilei, poti avea sentimente de aversiune fata de Craciun.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun Decorare casa

Articole recomandate

Citeste si despre