Robotul de bucatarie: briceagul elvetian al fiecarei case

/ / Modificat: 2020-08-20
Robotul de bucatarie: briceagul elvetian al fiecarei case

Daca ar fi sa numim un singur lucru care sa primeasca titlul de „cel mai versatil produs intr-o casa”, robotul de bucatarie ar fi printre primele alegeri. Nu toata lumea gateste, dar pentru cei care o fac in mod frecvent, acesta se dovedeste a fi un adevarat briceag elvetian.

Având diferite accesorii, un robot de bucatarie iti ia locul si te ajuta, facând multe operatiuni in locul tau. Din aceasta cauza este un aparat aproape indispensabil in bucataria moderna, mai ales in cazul familiilor numeroase. In sine, elimina existenta aparatelor dedicate cum sunt: râsnita, masina de tocat, maruntit, feliat, framântat,  blenderul sau storcatorul,  ducând la o economie de spatiu ce ar fi fost, altfel, ocupat de aceste aparate. 

Tocatul si maruntitul alimentelor este cea mai comuna functie a unui robot de bucatarie. Daca il folosesti doar pentru fructe si legume poti alege un robot de pâna la 700w,  dar daca il vei folosi si pentru tocatul carnii, de exemplu, alege unul de putere mai mare, care are si cutite pregatite pentru acest scop. Felierea legumelor sau a fructelor se face prin intermediul unor discuri dedicate, interschimbabile, care asigura diferite dimensiuni produselor rezultate. Aceleasi discuri asigura si functii de razuire a fructelor, legumelor, brânzeturilor, etc. 

Mai mult, un robot de bucatarie Bosch de exemplu, poate asigura baterea compozitiei pentru diferite prajituri, frisca,  iar in cazul celor de top, cu putere de peste 100%, poate framânta si aluatul de pâine sau de cozonac. Printre accesoriile robotului se poate afla un blender sau un storcator de fructe sau amândoua la un loc. Un element la care trebuie sa fii atent este capacitatea bolului pe care il are in dotare robotul, care e preferabil sa fie incapator, dar nu e obligatoriu sa fie  foarte mare, pentru ca poti repeta operatiunea foarte rapid. 

Nu putem omite un lucru evident: puterea pe care un robot de bucatarie ti-o pune la dispozitie. E necesar sa fii atent la cantitatea de alimente pe care o procesezi, pentru ca, daca puterea nu e suficienta, risti sa suprasoliciti motorul si sa-l strici. 

De asemenea, o alta caracteristica importanta este numarul treptelor de viteza. Cele mai mici au in majoritate câte trei trepte iar cele de top pot ajunge si la 8 trepte de viteza. Exista si varianta unui robot de bucatarie care isi poate adapta automat viteza de lucru, in functie de duritatea si cantitatea produselor procesate. Mai poti avea in vedere, atunci când faci o achizitie, nivelul de zgomot emis, sistemele de protectie si siguranta in exploatare si termenul de garantie al aparatului. Garantia de lunga durata este un indiciu al calitatii robotului de bucatarie pe care vrei sa-l alegi.

Alegerea unui robot de bucatarie a devenit mai usoara datorita opiniilor pe care le gasesti cu usurinta in cele mai mari magazine online. Dupa filtrarea modelelor conform nevoilor tale, o confirmare finala din partea celor care folosesc deja produsul dorit este, de cele mai multe ori, cel mai convingator impuls spre decizia de cumparare. 

Asadar, porneste de la specificatiile pe care ti le doresti, stabileste un buget, citeste opiniile si alege un robot de bucatarie perfect pentru nevoile tale!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre