De ce miroase masina de spalat vase? 3 cauze ale mirosurilor urate

/ / Modificat: 2023-09-10
De ce miroase masina  de spalat vase? 3 cauze ale mirosurilor urate

Masinile de spalat vase sunt eficiente din punct de vedere al timpului, dar pot fi si o sursa de mirosuri neplacute. Daca nu sunt intretinute corespunzator, mirosurile urate de la o masina de spalat vase pot face din bucatariile un loc neplacut. 

Fie ca este vorba de alimente infundate in scurgere, de vase nespalate care se aduna sau de apa stagnanta, exista multe motive pentru care o masina de spalat vase poate mirosi mai rau decat in mod normal. Pentru ca bucataria sa miroasa proaspat, expertii in curatenie spun sa fiti atenti la aceste trei surse principale care pot produce mirosuri urate.

Reziduuri alimentare

Exista mai multe motive pentru care o masina de spalat vase poate dezvolta un miros in timp. Unul dintre cele mai frecvente este o acumulare de particule de alimente si resturi in filtrul si bratele de pulverizare ale masinii de spalat vase. Daca nu folositi masina de spalat vase in mod regulat si permiteti ca farfuriile si vasele sa se acumuleze incet in timp, mirosul provine probabil de la alimentele care se degradeaza in interiorul masinii de spalat vase inainte de a rula ciclul.

Apa stagnata

O alta cauza principala a mirosurilor din masina de spalat vase este apa stagnanta. Canalele de scurgere infundate pot cauza apa stagnanta in masina de spalat vase sau in tevile de scurgere. Apa stagnanta este un teren propice pentru bacterii si alte microorganisme, care pot mirosi urat si, de asemenea, pot reduce curatenia vaselor, adauga Sokolowski. 

Verificati in mod regulat scurgerea pentru orice infundare pentru a asigura o scurgere adecvata. De asemenea, aveti grija la acumularea de minerale din cauza apei dure, care poate duce la mirosuri neplacute. 

Mucegaiul sau uzura masinii 

O alta cauza a mirosului neplacut este o masina de spalat vase mucegaita sau veche. Daca aceasta a fost folosita din plin timp de multi ani, este posibil sa fi depasit data de expirare. Masinile de spalat vase vechi pot deveni mai putin eficiente la curatarea vaselor si pot emite mirosuri neplacute din cauza uzurii. In acest caz, poate fi pur si simplu timpul sa o inlocuiti. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masina de spalat vase pericol

Articole recomandate

Citeste si despre